Monika Hanigovská Rôzne

Na svete sú nové rebríčky škôl: Vieme, ktoré z Trnavy figurujú najvyššie

Svetlo sveta uzreli nové rebríčky základných a stredných škôl v rámci Slovenska. Pozrite si aj vy, ktoré trnavské školy sa v nich umiestnili najlepšie.

Ilustračný obrázok k článku Na svete sú nové rebríčky škôl: Vieme, ktoré z Trnavy figurujú najvyššie
Zdroj: TASR

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil najnovšie rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku. V rámci letnej aktualizácie boli doplnené aktuálne údaje o výsledkoch žiakov v celoštátnych testovaniach piatakov a deviatakov na ZŠ a výsledky absolventov SŠ v externej časti maturitných skúšok.

Najlepšie hodnotené školy na Slovensku

Ktoré školy sú spomedzi všetkých hodnotené ako najlepšie? Po aktualizácii rebríčkov INEKA na celoslovenskej úrovni medzi ZŠ patrí prvé miesto v rebríčku Základnej škole na Krosnianskej 4 v Košiciach, medzi gymnáziami sa najlepšie umiestnila Škola pre mimoriadne nadané deti – Gymnázium na Teplickej 7 v Bratislave a na samom vrchole rebríčka SOŠ sa ocitla Obchodná akadémia v Trnave (Kukučínova 2)!

Najlepšie hodnotené trnavské školy

A ktorí ďalší trnavskí zástupcovia sa v rebríčkoch INEKA umiestnili najlepšie?

Najvyššie z našich základných škôl sa umiestnila ZŠ Angely Merici, ktorej patrí 24. miesto v celoslovenskom merítku a druhé miesto v rámci Trnavského kraja. Hneď za ňou na treťom mieste v rámci kraja sa umiestnila ZŠ Nám.Sl.Uč.Tova­rišst. a trojicu najlepšie umiestnených trnavských zástupcov v rámci základných škôl uzatvára ZŠ s MŠ Vančurova, ktorej patrí v krajskom rebríčku 7. priečka.

Prejdime teraz na stredné odborné školy a trnavských zástupcov, ktorí sa v rámci kraja umiestnili najvyššie. Prvá priečka v celoslovenskom rebríčku patrí už spomínanej Obchodnej akadémii, 23. miesto Str. zdravot. škole (4. miesto v rámci kraja) a na 8. mieste v rámci kraja sa umiestnila SPŠ dopravná.

V kategórii gymnázií sa v rebríčku v rámci Trnavského kraja umiestnilo najvyššie Gymnázium J.Hollého, ktorému patrí 17. priečka v rámci celého Slovenska a prvá priečka v rámci nášho kraja. Na 5. mieste sa v rámci Trnavského kraja nachádza Gymnázium Angely Merici a na šestnástom Arcibiskupské gymnázium.

Upozornenie

INEKO upozorňuje, že hodnotenie výsledkov žiakov nezohľadňuje rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces (napríklad rozdiely v sociálnom zázemí) a nemeria ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom, a preto komplexne nevypovedá o kvalite školy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM