Monika Hanigovská Rôzne

Nechajte sa inšpirovať: Víkendové lákadlá, ktoré môžete zažiť v Trnave

Aj vy rozmýšľate, ako stráviť tieto dva voľné víkendové dni? Nechajte sa inšpirovať našim prehľadom podujatí, ktoré odporúčame zažiť v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Nechajte sa inšpirovať: Víkendové lákadlá, ktoré môžete zažiť v Trnave
Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk

Festival

18. február o 19.00, Music a Cafe, Kollárova, Trnava

Organizátor jednodňového festivalu Winter Jazz Fest sľubuje návštevníkom výnimočný hudobný večer, kde zažijú skutočnú hudobnú lahôdku, od fúzie jazzu s folklórom, cez experimentálne spojenie elektroniky s jazzom až po priamočiary blues-funk. Počas tretieho februárového víkendu sa trnavskému publiku predstaví formácia Pacora Trio, ktorá má na svojom konte množstvo medzinárodných úspechov aj vďaka úspešnej fúzii jazzu s prvkami folklóru. Winter Jazz Fest spojil aj ďalších významných slovenských hudobníkov (Oskar Rózsa, Michal Bugala, Eugen Vizváry, Lukáč Oravec), aby improvizovanou tvorbou podporenou elektronickými samplami odovzdali odkaz mimo hranice hudobného klišé. Festivalový večer vyvrcholí vystúpením európskeho groovového hammondového tria Raphael Wressnig & The Soul Gift Band, ktoré privedie divákov do varu svojim priamočiarym blues-funkom.

Pri tónoch gitarových piesní

18. február o 20.00, Artklub, Hlavná 17, Trnava

V Trnave môžete zažiť pestrý melodický večer. V našom meste zahrá Matúš Novanský, spevák a gitarista trnavskej metalovej kapely Oheň a predvedie svoju sólo tvorbu jemnejšieho ladenia v štýloch od folku cez blues až po grunge. Ďalej sa predstaví trnavská mladá kapela Awareness. A tretím hosťom ktorá zahrá v našom meste bude skupina 7 spôsobov, ktorá poteší progresívnym rockom.

Liek na život

18. február o 20.00, Cinemax Arena, Trnava

Mysteriózny thriller Liek na život si môžete vychutnať aj v našom meste. Ako to už často býva, dramatické udalosti začínajú väčšinou veľmi nenápadne. Mladý a ambiciózny manažér Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadriadených jednoduchú úlohu. Priviezť zo sanatória pána Pembrokea, nenahraditeľnú hlavu ich spoločnosti. Liečebňa, kam sa pred časom uchýlil a podľa posledného odoslaného listu sa z nej ani nechce len tak rýchlo vrátiť, sa nachádza v zastrčenom kúte švajčiarskych Álp. Jej personál tu poskytuje životom a prácou vyčerpaným boháčom špeciálnu očistnú liečbu. Ale ponúkané zázračné procedúry možno nie sú tak úplne bežné a pobyt tu až tak úplne dobrovoľný…

Turnaj Antona Malatinského

19. február o 10.30, Mestská športová hala v Trnave

Nedeľa bude patriť aj futbalovému turnaju. V mestskej športovej hale sa uskutoční akcia s názvom Turnaj Antona Malatinského, v ktorom sa stretnú bývalí hráči (nad 35 rokov) prvoligových klubov Slovenska. Turnaja sa zúčastní osem prvoligových klubov. Nebude chýbať trnavský Spartak, Slovan Bratislava, AS Trenčín, Spartak Myjava, FC Nitra, FC Košice, FK Dukla Banská Bystrica či FC Tatran Prešov.

Kino: Bociany

19. február o 13.50, Cinemax Arena, Trnava

Nechajte sa zlákať animovaným filmom s názvom Bociany. Bociany nosia deti… alebo aspoň nosievali. Teraz doručujú balíčky celosvetového obchodného internetového giganta. Najlepší doručovateľ spoločnosti, bocian Junior, má byť čoskoro povýšený. Omylom však aktivuje stroj na výrobu detí, ktorý bez akejkoľvek autorizácie vytvorí rozkošné dievčatko. Junior a jeho kamarátka Tulip, jediný človek na Bocianej hore sa zúfalo snažia doručiť svoje prvé dieťa skôr, ako sa o aktivácii stroja dozvie šéf. Čaká ich divoká a objavná cesta, ktorá by mohla pomôcť k úplnosti nejednej rodine a vrátiť bocianom na celom svete ich pôvodné poslanie…

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM