Lucia Lauková Správy

Neďaleko Trnavy predávajú historický KAŠTIEĽ: Má vážneho záujemcu

Zrekonštruovaný kaštieľ v Jaslovských Bohuniciach hľadá nového majiteľa. Bývalé šľachtické sídlo dnes slúži ako hotel. Potomkovia rodu stále žijú.

Ilustračný obrázok k článku Neďaleko Trnavy predávajú historický KAŠTIEĽ: Má vážneho záujemcu
Zdroj: Región Trnava

Historický kaštieľ v Jaslovských Bohuniciach je na predaj. Inzeráty zverejnili viaceré realitné kancelárie a už sa objavil aj vážny záujemca.

„Kaštieľ je momentálne v procese rokovania s vážnym záujemcom,“ informovala nás Tatiana Užovičová z realitnej kancelárie. Z dôvodu prebiehajúcich rokovaní sa rozhodli zatiaľ nezverejniť cenu kaštieľa.

Prečítajte si tiež

Veľká rekonštrukcia

Kaštieľ naposledy zmenil majiteľa koncom roka 2018, kedy ho Slovenské elektrárne, po kompletnej rekonštrukcii, predali spoločnosti AM Solution.

Kaštieľ elektrárne kúpili od obce v roku 1996. Vzácna pamiatka bola v tom čase v dezolátnom stave. Rekonštrukcia trvala vyše päť rokov a stála milióny eur.

História pamiatky

Kaštieľ v neskorobarokovom slohu bol postavený rodinou Dezasse, po ktorej nesie aj meno. Jeho vznik sa datuje do 18. storočia.

Potomkovia rodu stále žijú. Jeden z nich, gróf Miklos Dezasse, pred pár rokmi kaštieľ osobne navštívil. Pochádza z piatej generácie rodiny, ktorá postavila kaštieľ.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM