Dominika Handzušová Krimi

Nehôd je viac, tragických menej: V kraji priemerne zahynú pri nehode traja ľudia za mesiac

Za deväť mesiacov tohto roka zaznamenala polícia v Trnavskom kraji 936 dopravných nehôd. V porovnaní s minulým rokom je to o 34 viac. Zomrelo pri nich 28 ľudí, čo je o dvoch menej. Pozrite si konkrétnejšie čísla pre náš okres.

Ilustračný obrázok k článku Nehôd je viac, tragických menej: V kraji priemerne zahynú pri nehode traja ľudia za mesiac
Zdroj: Policajný zbor SR

Najväčší podiel na dopravnej nehodovosti v kraji majú vodiči motorových vozidiel. Chodci zavinili 23 nehôd, čo je o 7 menej, no cyklisti až 40, čo je o 19 viac ako vlani za rovnaké obdobie.

Najviac nehôd v trnavskom okrese

„V okrese Trnava sa stalo 260 dopravných nehôd, pri ktorých zomrelo 6 osôb. 11 osôb sa zranilo ťažko, ľahké zranenia utrpelo v okrese 140 ľudí,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová. Podľa jej slov podiel alkoholu pri dopravných nehodách v kraji stúpol o 12 prípadov, na celkových 117. Najväčší podiel alkoholu bol v okrese Trnava, 26 ( nárast o 7). Až asi dve tretiny nehôd sa stali v obci a zvyšok mimo obce. Najčastejšie dochádza k nehodám na miestnych a účelových komunikáciách. „Na diaľnici sa stalo 42 dopravných nehôd, pri ktorých zomrelo 6 osôb (minulý rok len jedna). Na rýchlostnej ceste 21 bola jedna usmrtená osoba,“ upresnila hovorkyňa.

Pozor na jesenné nástrahy

„Hlavnými príčinami dopravných nehôd je porušenie povinnosti vodiča a to hlavne nevenovanie sa plne vedeniu vozidla, ďalej nedovolená rýchlosť a nesprávna jazda cez križovatku,“ upozorňuje Kredatusová. V mene polície apeluje, aby motoristi dodržiavali predpisy a jazdili opatrne. „Ohľad je potrebné brať na nástrahy jesenných ciest, ako sú ranné hmly, skôr znížená viditeľnosť, vlhké cesty často aj s napadaním lístím, námrazy a podobne.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM