Erik Bojničan Krimi

Nelegálna skládka neďaleko nášho mesta: Mužovi (46) za ňu hrozí až 8 rokov v base!

Polícia podľa ich slov obvinila muža (46) z toho, že v rozpore so zákonom dal naviezť na pozemky viacerých vlastníkov odpad. Muži zákona hovoria o škode až 222 tisíc eur!

Ilustračný obrázok k článku Nelegálna skládka neďaleko nášho mesta: Mužovi (46) za ňu hrozí až 8 rokov v base!
Zdroj: TASR

Polícia podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Márie Linkešovej obvinila zo zločinu neoprávneného nakladania s odpadmi vo veľkom rozsahu 46 ročného muža z okr. Piešťany. Muž je podľa policajtov podozrivý z toho, že dal v rozpore so zákonmi o odpadoch, územnom plánovaní a stavebnom poriadku, naviezť na pozemky viacerých vlastníkov odpad.

„Niektorým z nich znemožnil užívanie pozemkov a odpadom ich znehodnotil. Predovšetkým išlo o zmiešaný a drobný stavebný odpad, rôzne tehly, železo, plasty, tepelnú izoláciu, elektrické káble, sadrokartón a ďalší obkladový materiál,“ povedala Linkešová.

Nelegálna skládka v objeme približne 3100 m3 s obsahom 6200 ton odpadu sa podľa mužov zákona nachádza neďaleko hlavnej cesty na začiatku obce Ratnovce. „Škoda spôsobená na životnom prostredí spojená s likvidáciu odpadu bola odhadnutá na takmer na 222 000 eur,“ pokračuje Linkešová.

Vyšetrovateľ muža podľa policajtov na základe získaných dôkazov obvinil zo zločinu neoprávneného nakladania s odpadmi. „Z dôvodu, že sa muž už v minulosti dopustil rovnakého konania, vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. Na základe príkazu súdu ho policajti včera, 27. 9. eskortovali do výkonu väzby,“ dodala hovorkyňa, podľa ktorej za nelegálny vývoz odpadu hrozí mužovi v zmysle zákona trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM