Lucia Lauková Správy

Niektorým Trnavčanom tečie BIELA voda: Nejde o chemické znečistenie, ubezpečuje Tavos

Objavila sa vám doma voda s bielym zákalom? Podľa vyjadrení Tavosu nemusíte mať obavy.

Ilustračný obrázok k článku Niektorým Trnavčanom tečie BIELA voda: Nejde o chemické znečistenie, ubezpečuje Tavos
Zdroj: www.pexels.com

Počas septembra a októbra prebiehali v Trnave rozsiahle rekonštrukčné práce na armatúrnych šachtách, ktoré si vyžiadali aj početné odstávky vody.

V niektorých častiach Trnavy tečie obyvateľom z kohútika voda sfarbená do biela. K zákalu sa vyjadrila Trnavská vodárenská spoločnosť, a.s. (TAVOS).

Prečítajte si tiež

Čo sfarbenie spôsobilo?

Sfarbenie podľa vodárov súvisí s predchádzajúcimi odstávkami. „V dôsledku uvedeného odstavenia došlo k odvodneniu veľkej časti rozvodného potrubia v značnej lokalite mesta Trnava. Následným spustením dodávky vody, aj napriek odkalovaniu a odvzdušňovaniu týchto potrubí, dochádza v niektorých lokalitách k strhávaniu vzduchu, čo spôsobuje biele sfarbenie pitnej vody,“ stojí vo vyjadrení.

Podľa Tavosu sa jedná o bežný prevádzkový stav po väčších zásahoch do potrubia. „Tento stav bol a stále je riešený odkalovaním a odvzdušňovaním jednotlivých vetiev potrubí,“ dodáva spoločnosť.

Voda je pitná

Tavos dodáva, že v prípade „bieleho sfarbenia “ vody ide o prevzdušnenie vody, nie o chemické znečistenie a po krátkom postátí v otvorenej nádobe sa biely zákal stratí. Prevzdušnenie vody nevylučuje používanie vody ako pitnej.

„V mene spoločnosti sa za vzniknutú situáciu sa ospravedlňujeme, avšak rekonštrukčné práce boli nevyhnutné pre ďalšiu prevádzku verejného vodovodu v meste Trnava,“ dodáva mesto.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM