Rôzne Rôzne

Noc literatúry v Trnave: Trasa povedie od knižnice po rotundu Spiegelsaal

Do medzinárodného podujatia Noc literatúry sa v tomto roku Trnava zapojí tretíkrát. Knižnica Juraja Fándlyho ako organizátor opäť vybrala menej tradičné miesta, v ktorých odznejú úryvky diel známych svetových autorov.

Ilustračný obrázok k článku Noc literatúry v Trnave: Trasa povedie od knižnice po rotundu Spiegelsaal
Zdroj: TASR

V Trnave sa čítať začne v stredu o 18. hodine na pôde Knižnice Juraja Fándlyho, odtiaľ sa účastníci presunú na ďalšie miesta po trase záhrada Múzea knižnej kultúry – Divadlo Jána Palárika – Západné krídlo radnice – rotunda Spiegelsaal.

Na prvej zastávke bude čítať Bohumil Chmelík úryvok z knihy Veroniky Šikulovej Medzerový plod, na druhej herečka Mária Jedľovská z Kosztolányiho knihy Sladká vrahyňa, herec Tomáš Mosný prednesie úryvok z knihy Geniálna priateľka autorky Eleny Ferrante na tretej zastávke, hovorca mesta Pavol Tomašovič prečíta z Laurainovej knihy Mitterrandov klobúk na predposlednej a v závere budú poslucháči počúvať úryvok z knihy Žítkovské bohyně v interpretácii Jaroslavy Vydrovej.

„Každé ďalšie čítanie sa začne celou hodinou a potrvá 15 minút. Podujatie hudobne podporí Beáta Kuracinová Vargová. Účastníci sa budú riadiť mapkou a zbierať na čítacích miestach pečiatky do žrebovateľného lístka. Ten na poslednom mieste odovzdajú hosteske a môžu byť zaradení do žrebovania o knižné ceny,“ informovala Benjamína Jakubáčová z Knižnica Juraja Fándlyho.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM