Správy

Nové prístroje v rehabilitačnom centre: Pacientom pomáhajú cez virtuálnu realitu

Moderné prístroje môžu pomôcť pacientom s rôznymi diagnózami, od cievnych mozgových príhod cez sklerózu multiplex po detské mozgové obrny. Podľa centra sú jediné svojho druhu na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Nové prístroje v rehabilitačnom centre: Pacientom pomáhajú cez virtuálnu realitu
10
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Moderné prístroje pracujúce s virtuálnou realitou majú najnovšie k dispozícii klienti rehabilitačného Adeli Medical Center. Podľa centra sú zatiaľ jedinými svojho druhu na Slovensku.

Centrum deklaruje záujem permanentného posunu v oblasti medicíny a rehabilitácie a usiluje sa prinášať svojim klientom najnovšie technológie a postupy. Prístroje, ktoré aktuálne dostali klienti i zdravotnícki pracovníci k dispozícii – Icaros Health a Guardian, sú podľa Dominika Ferenca, inštruktora spoločnosti Icaros, určené na rehabilitáciu a fyzický tréning hravým a efektívnym spôsobom.

Prečítajte si tiež

Pre koho sú určené?

„Tieto zariadenia sú určené širokému spektru pacientov a indikácií a rôznych zdravotných obmedzení, od cievnych mozgových príhod cez sklerózu multiplex po detské mozgové obrny a ďalšie. V spojení s neopomenuteľnou fyzioterapiou sú výsledky pacientov cvičiacich na nich o 20 až 30 percent lepšie,“ doplnil fyzioterapeut Richard Riedl.

Prvý z prístrojov je navrhnutý a optimalizovaný na profesionálne použitie v ortopedickej a neurologickej terapii a rehabilitácii. Ponúka tréning stredu tela a rovnováhy pre pohybovo obmedzených pacientov. Virtuálna realita vytvára prostredie, v ktorom sa podľa potreby pohybujú a reagujú na podnety.

Cvičenie na stabilitu

Druhý prístroj ponúka vyvážený tréningový systém pre tých, ktorí potrebujú dodatočnú podporu pri cvičení rovnováhy a stability. Používatelia zlepšujú svoju koordináciu, rovnováhu a reflexy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Nový prístroj v rehabilitačnom centre v Piešťanoch
10
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM