Monika Hanigovská Rôzne

Nové rebríčky škôl: Ktoré trnavské sa umiestnili najlepšie?

Nové rebríčky základných a stredných škôl sú už na svete. Vieme, ktoré trnavské školy sa v nich umiestnili najlepšie.

Ilustračný obrázok k článku Nové rebríčky škôl: Ktoré trnavské  sa umiestnili najlepšie?
Zdroj: TASR

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil na svojom portáli skoly.ineko.sk letnú aktualizáciu rebríčkov základných (ZŠ) a stredných škôl (SŠ) na Slovensku.

„Okrem aktualizácie údajov sme rozšírili okruh zverejňovaných údajov, vďaka čomu sme mohli aj mierne vylepšiť hodnotenie výsledkov žiakov na jednotlivých školách,“ uvádza Ineko, ktorý použil pri zostavovaní údaje z posledných štyroch rokov, pričom tie novšie majú aj vyššiu váhu.

Najlepšie hodnotené školy na Slovensku

V novom vydaní rebríčkov sa najlepšie vo svojich svojich kategóriách umiestnili ZŠ na Krosnianskej 4 v Košiciach, Obchodná akadémia v Trnave a košické Gymnázium na Poštovej 9. Prečítajte si podrobnosti.

My sme však podrobnejšie ešte zaostrili na trnavské školy. Ktorí zástupcovia z nášho mesta sa teda umiestnili v rebríčkoch Ineka najvyššie? Pri školách, ktoré sa umiestnili v TOP 30 v celoslovenskom rebríčku, uvádzame aj ich postavenie v tomto rebríčku. Pri ostatných uvádzame ich umiestnenie v rámci Trnavského kraja.

Najlepšie umiestnené trnavské školy

Najvyššie z trnavských základných škôl sa umiestnila v rebríčku Ineka Základná škola Nám. Slov. uč. tovarišstva 12, ktorej patrí 28. miesto v celoslovenskom merítku a prvé miesto v rámci Trnavského kraja. Na 3. priečke v rámci kraja sa umiestnila ZŠ Angely Merici a na 6. Základná škola s MŠ Vančurova 38.

Prejdime na stredné odborné školy a trnavských zástupcov, ktorí sa umiestnili najvyššie. Prvá priečka v celoslovenskom rebríčku patrí Obchodnej akadémii na Kukučínovej 2 (1. miesto aj v rámci kraja), 29. miesto Strednej zdravotnej škole na Daxnerovej 2 (3. miesto v rámci kraja). 12. miesto v rámci kraja obsadila SPŠ Komenského 1.

V kategórii gymnázií sa z tých trnavských umiestnilo najvyššie Gymnázium J. Hollého, ktorému patrí 14. priečka v rámci celého Slovenska a prvá priečka v rámci nášho kraja. Na siedmom mieste v rámci Trnavského kraja sa umiestnilo Športové gymnázium J.Herdu a na ôsmom Angely Merici.

Zdroj: Ineko.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM