Správy

Nové športoviská aj učebne: Trnava chce budúci rok dokončiť obnovu školských dvorov

Trnava by budúci rok mohla mať ako prvá na Slovensku obnovené všetky školské dvory. Na poslednú etapu chce radnica získať milióny eur.

Ilustračný obrázok k článku Nové športoviská aj učebne: Trnava chce budúci rok dokončiť obnovu školských dvorov
8
Galéria
Zdroj: Peter Bročka

V budúcom roku sa chce mesto Trnava pustiť do obnovy školských dvorov na dvoch svojich základných školách (ZŠ). Má záujem získať na tento účel prostriedky z európskych fondov, poslanci mestského zastupiteľstva odsúhlasili na septembrovej schôdzi spolufinancovanie obnovy v celkovej výške viac ako 500-tisíc eur.

Podľa primátora sa po ukončení Trnava stane prvým mestom na Slovensku s kompletne zrevitalizovanými školskými dvormi.

Prečítajte si tiež

Posledná etapa

Posledná etapa obnovy školských dvorov sa týka ZŠ na Ulici Andreja Kubinu a na Ulici Kornela Mahra. V prvom prípade ide o náklady vo výške 3,3 milióna eur. Mesto má záujem získať nenávratný finančný príspevok vo výške 2,4 milióna eur v rámci aktuálnej výzvy na rekonštrukciu a modernizáciu základných škôl a spolupodieľať sa bude ôsmimi percentami vo výške 256-tisíc eur.

Vynovia aj ďalšie priestory

V pláne sú okrem revitalizácie školského dvora so športoviskami aj učebne informatiky a robotiky, fyziky a telocvičňa. Na ZŠ na Ulici Kornela Mahra je projekt za 3,5 milióna eur, mesto žiada o nenávratný finančný príspevok 3,22 milióna eur. Samospráva by sa podieľala sumou 280-tisíc eur.

Na tejto škole chcú vynoviť dve jazykové triedy, informatickú, prírodovednú a exteriérovú environmentálnu učebňu a k tomu pre žiakov pripraviť plnohodnotný školský dvor. V oboch školách na revitalizovaných častiach príde zároveň aj k debarierizácii priestorov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

VIZUALIZÁCIE: Školské dvory na Andreja Kubinu a Kornela Mahra
8
Galéria
Zdroj: Peter Bročka
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM