Lucia Lauková Správy

Novembrové prehliadky Trnavy: Sprievodca odhalí príbehy historických relikvií

Počas prvých dvoch novembrových víkendov sa budú v Trnave konať komentované prehliadky so sprievodcom. Záujemcovia budú môcť vidieť najvzácnejšie relikvie.

Ilustračný obrázok k článku Novembrové prehliadky Trnavy: Sprievodca odhalí príbehy historických relikvií
Zdroj: Dnes24.sk

Prehliadka, počas ktorej návštevníci objavia príbehy historických relikvií mesta Trnavy, sa bude konať v prvý a druhý novembrový víkend.

Turistický sprievodca skupinu prevedie niekoľkými kostolmi v nedeľu 5. a 12. novembra.

Prehliadka s názvom Relikvie ako predmety uctievania sa začne o 14:00 h. a potrvá približne dve hodiny. Počas nich sprievodca návštevníkom porozpráva o histórii relikvií na území Trnavy a zo života svätých.

Prečítajte si tiež

Trasa prehliadky

„Záujemcovia môžu nahliadnuť a spoznať relikvie prvého stupňa, o ktorých vieme, že sú tie najvzácnejšie. Je to z toho dôvodu, že ide o skutočné pravé kostné pozostatky svätcov. Nie je to však len putovanie za relikviami, navštívime aj niekoľko kostolov,“ hovorí Slavomír Dzvoník, sprievodca cestovného ruchu.

Prehliadku trnavských svätých relikvií je potrebné si vopred rezervovať v Turistickom informačnom centre – Región Trnava. Trasa, ktorou sprievodca návštevníkov povedie, začne pri Bazilike sv. Mikuláša, odkiaľ sa skupina presunie do Kostola sv. Anny, kde sa nachádzajú pozostatky košických mučeníkov. Poslednou zastávkou bude Kostol Najsvätejšej Trojice.

Záujem turistov

Oblastná organizácia cestovného ruchu Trnava Tourism počas letnej sezóny zaznamenala zvýšený dopyt po bezplatných aj individuálnych prehliadkach mesta Trnavy oproti minulému roku.

„Aj po skončení leta k nám do mesta prichádza množstvo turistov so záujmom nielen o históriu, ale aj o samotné historické centrum a jeho magické uličky. Prehliadka Relikvie ako predmety uctievania rozpovie príbehy o živote svätých, ale tiež o významných zázrakoch,“ dodáva Alexander Prostinák, výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM