Dominika Handzušová Rôzne

OBRAZOM: Žiaci po sebe zanechali v Kalvárii peknú stopu, vysadili tu vlastný hloh

Súkromná základná škola BESST je súčasťou projektu Zelená škola. V rámci rôznych aktivít počas Dňa Zeme jej žiaci vysádzali stromčeky v areáli školy. Jeden hloh sa však ušiel aj mestskému parku.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Žiaci po sebe zanechali v Kalvárii peknú stopu, vysadili tu vlastný hloh
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Anglicko-slovenská základná škola sa snaží získať certifikát Zelenej školy. Žiaci sa zapájajú do rôznych projektov. Počas jedného z nich v Kalvárii zasadili stromček.

Kvitnúce ceruzky

„Ideou Zelenej školy je ochrana životného prostredia a zvierat. Projekt podporuje enviromentálne myslenie detí,“ povedala nám pani učiteľka Zuzana Krištofová. Z rôznych „zelených“ aktivít spomenula aj kvitnúce ceruzky. „Prvý stupeň mal projekt byliniek v ceruzkách. Keď sme ceruzky vypísali, tak sme ich zasadili a pozorovali, ako rastú a kvitnú,“ opísala vyučujúca. Prváci a druháci okrem toho pozorovali klíčenie a tretiaci so štvrtákmi sadili aj ďalšie bylinky.

Stromy v areáli školy aj v meste

Žiaci sa venovali aj zberu papiera. Na jar si pripravili projekt sadenia stromčekov, ktorý opäť zopakujú aj počas jesene. „V rámci Dňa Zeme sme sadili stromčeky na našom školskom dvore. Jeden sme zasadili aj v rámci mesta,“ dodala Krištofová.

V parku Pri Kalvárii tak žiaci BESST-u zanechali po sebe odkaz pre ďalšie generácie. Môžu sem prísť so svojimi deťmi alebo vnúčatami a pochváliť sa, že tento strom tu vlastnoručne vysadili.

S výsadbou vypomohli odborníci. Dievčatá najprv rozviazali korunu hlohu a odstránili polámané konáriky. Chlapci sa potom vystriedali pri lopate a zasypali zeminou jamu pripravenú pre ich strom. Dozerajúci záhradníci pritom deťom dali rôzne rady, vďaka ktorým v budúcnosti môžu sadiť stromy šikovnejšie.

Ako prebiehala výsadba si môžete pozrieť na fotkách v priloženej galérii.

Žiaci bilingválnej školy majú v Kalvárii vlastný stromček
30
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM