Správy

Oddychová zóna a multifunkčné ihrisko: Trnavčania majú nový priestor na šport aj relax

Obyvatelia sídliska Na hlinách už môžu využívať vynovený vnútroblok. Čo všetko tam pribudlo?

Ilustračný obrázok k článku Oddychová zóna a multifunkčné ihrisko: Trnavčania majú nový priestor na šport aj relax
13
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

„Medzi ďalšie úspešne zrealizované projekty mesta zamerané na revitalizáciu vnútroblokov sa zaradil aj verejný priestor sídliska Na hlinách v lokalite za reštauráciou Kysuca,“ informuje mesto Trnava. Obyvateľom tam pribudol priestor na aktívny oddych.

O novej podobe priestoru začalo mesto komunikovať s obyvateľmi už v roku 2017.

„Ich návrhy a pripomienky sa zapracovali do projektovej dokumentácie, tak aby výsledná podoba vynovenej lokality čo najviac zodpovedala ich potrebám a želaniam,“ prezradila radnica s tým, že výsledkom participatívneho plánovania je veľká revitalizácia dvoru s rozlohou viac ako 5-tisíc m2.

Vnútroblok je rozdelený na niekoľko sektorov. Detské ihrisko napríklad tvoria herné prvky určené pre deti rôznych vekových kategórií. Na multifunkčnom ihrisku nájdeme aj fitness prvky, bránky pre mini futbal aj streetballové koše.

Čo všetko sa zmenilo?

„Podstatnú čas oživeného verejného priestoru tvorí aj oddychová zóna, v rámci ktorej návštevníkom spríjemňuje pobyt zeleň a nové stromy. Pred slnkom ich chránia tieniace prvky a v letných horúčavách sa môžu osviežiť prostredníctvom vodných rozprašovačov a pitnej fontánky,“ prezradilo vedenie mesta.

Rekonštrukcie sa dočkali aj chodníky a na mieste pribudli aj lavičky a nové verejné osvetlenie. V lokalite pribudla aj predpríprava na budúci kamerový systém.

Celková hodnota investície bola vyše 600-tisíc eur, pričom mesto na ňu získalo 500-tisíc eur ako nenávratný finančný príspevok z EÚ. Ako informovalo mesto, projekt je pokračovaním zámeru na obnovu všetkých vnútroblokov v Trnave.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Vynovený vnútroblok Na hlinách
13
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM