Rastislav Búgel Futbal

Odveta futsalovej baráže proti Azerbajdžanu bude v Trnave: Organizátori nás uprednostnili pred Nitrou a Levicami

Dejiskom odvetného zápasu futsalovej baráže ME 2016 Slovensko - Azerbajdžan bude Mestská športová hala v Trnave. Zápas je na programe v utorok 22. septembra, prvý duel odohrajú zverenci trénera Mariána Berkyho 15. septembra na palubovke súpera.

Ilustračný obrázok k článku Odveta futsalovej baráže proti Azerbajdžanu bude v Trnave: Organizátori nás uprednostnili pred Nitrou a Levicami
Zdroj: TASR

„Zásluhou predstaviteľov Nitry, Levíc a Trnavy máme za sebou veľmi dlhé a náročné rozhodovanie. Všetci traja záujemcovia si dali záležať na príprave podkladov a môžeme byť radi, že záujem o slovenský futsal aj v tomto smere rastie. V mene Výkonného výboru Slovenského futsalu chcem všetkým ešte raz poďakovať za prípravu ponuky spoluorganizácie významného kvalifikačného zápasu a súčasne chcem vyjadriť presvedčenie, že aj naďalej bude pretrvávať takýto záujem o spoluprácu aj v ďalších regiónoch. V tomto prípade sme sa rozhodli pre Trnavu, sme však rozhodnutí, či už do Levíc alebo do Nitry, s reprefutsalom určite v najbližšej dobe prísť, už len kvôli ľuďom, ktorí futsal v týchto mestách robia. Príležitostí bude určite dosť,“ citovala stránka www.futsalslovakia.sk slová predsedu SF Dušana Dobšoviča.

Finálový turnaj ME sa uskutoční 2.-13. februára 2016 v Belehrade. Domácemu Srbsku ako organizátorovi budú robiť spoločnosť víťazi skupín hlavného kola kvalifikácie – Rusko, Španielsko, Taliansko (obhajca titulu), Ukrajina, Slovinsko, Chorvátsko a Portugalsko.

Z baráže ich doplnia štyri úspešné tímy, ktoré skompletizujú tucet účastníkov európskeho šampionátu.

Slováci na vrcholnom podujatí doposiaľ neštartovali. V hlavnom kole cestovali do Dubrovníka, kde zdolali Arménsko 7:1 a poradili si aj s Tureckom 5:1. V kľúčovom súboji však podľahli domácim Chorvátom 2:3 a z 2. miesta sa im ušla iba baráž.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM