Krimi

OHAVNÝ prípad! V okolí Trnavy niekto mrzačí ryby, kliešťami im STRIHÁ plutvy

V okolí Trnavy evidujú desiatky znetvorených rýb. Niekto im bezcitne strihá plutvy.

Ilustračný obrázok k článku OHAVNÝ prípad! V okolí Trnavy niekto mrzačí ryby, kliešťami im STRIHÁ plutvy
Zdroj: Facebook.com/MsO SRZ Trnava , MsO SRZ Trnava

Trnavský rybársky zväz počas tohto roka eviduje hrozivé prípady. Niekto úmyselne mrzačí trofejné ryby. Pred vypustením späť do vody im strihá časť chvostových plutiev. Upozornil na to portál tvnoviny.sk.

Desiatky zmrzačených rýb

„Znetvorené ryby ráta trnavský rybársky zväz od začiatku tohtoročnej rybárskej sezóny na desiatky kusov. V drvivej miere sa zameriavajú na trofejných kaprov, no zaznamenali už aj zmrzačených trofejných amurov. Plutvy majú odstrihnuté kliešťami alebo kombinačkami,“ píše portál.

Za všetkým treba pravdepodobne hľadať poriadne primitívny dôvod. Niektorí rybári strihajú plutvy preto, aby vedeli, ktorú rybu už chytili.

Vrchol bezočivosti

„Jedná sa o absolútne barbarstvo a nepochopiteľnú ľudskú činnosť, ktorá nemá žiadne právo na ospravedlnenie! Nech už má táto skupinka ľudí dôvod na označovanie rýb akýkoľvek, tak je to vrchol ľudskej bezočivosti, hlúposti a totálneho nepochopenia princípov rybárstva a ochrany prírody,“ informoval trnavský rybársky zväz na svojom webe.

Zväz sa rozhodol zasiahnuť. Za informácie a dôkazy smerujúce k odhaleniu ľudí, ktorí takto týrajú ryby, vyhlásil štedrú finančnú odmenu.

Takéto konanie je podľa rybárov jednoznačným týraním a môže spôsobiť až úhyn postihnutej ryby. Keď páchatelia odhalia, MsO SRZ Trnava podá trestné oznámenie a rovnako aj podnet na začatie disciplinárneho konania s jasným návrhom na doživotné vylúčenie zo Slovenského rybárskeho zväzu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM