Správy

Blíži sa tradičné turistické podujatie: JARNÝ pochod napíše 45. ročník

Turisti, toto podujatie si určite nenechajte ujsť. Zúčastniť sa môžete pochodu z Hlohovca do Piešťan.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa tradičné turistické podujatie: JARNÝ pochod napíše 45. ročník
15
Galéria
Zdroj: KST Hlohovec

V sobotu 15. apríla sa bude konať v poradí 45. ročník pochodu Hlohovec – Piešťany (HP). „Udalosť budeme robiť presne tak, ako si ju všetci pamätajú a navyše ešte chystáme aj nejaké novinky a jedno milé prekvapenie,“ uvádza Klub slovenských turistov Hlohovec.

Štart pochodu je od 7.00 do 9.00 zo železničnej stanice v Hlohovci.

„Pochod HP je turistické podujatie, určené predovšetkým pre peších turistov a všetky trasy sú vedené po turistických značených trasách (TZT), určených pre pešiu turistiku. V prípade účasti cykloturistov je nutné, aby cyklisti rešpektovali peších turistov, ktorí majú na TZT prednosť pohybu. Cieľom podujatia je zdravý pohyb a pobyt v čistej prírode,“ priblížili organizátori.

Prečítajte si tiež

Trasy pochodu

Najkratšia trasa je Hlohovec – Ovčia skala – Jalšové. Meria 13 kilometrov a zaberie vám 3,5 hodiny. O štyri kilometre dlhšia trasa je Jalšové (alebo Studená dolina) – Ovčia skala – Havran s trvaním 4,5 hodiny. Za šesť hodín zdoláte 22 kilometrov dlhú trasu Hlohovec – Ovčia skala – Havran. 28 kilometrový pochod vás čaká na trase Hlohovec – Ovčia skala – Havran – Piešťany (7 hodín) a najdlhšou trasou, 37 km, je 9-hodinový pochod Hlohovec – Ovčia skala – Havran – Čertova Pec – Piešťany.

Organizátori pripomínajú, že doprava na štart trasy Jalšové – zastávka Jalšové obec, resp. Studená dolina – zastávka Tepličky chata je možná autobusmi hromadnej dopravy.

„Pochodu sa každý zúčastňuje na vlastné nebezpečie. Za neplnoleté deti zodpovedajú rodičia alebo dospelí sprievodcovia. Odvoz autobusmi z cieľa do Hlohovca bude zabezpečený,“ pripomínajú turisti.

Po značených trasách

Všetky trasy Pochodu HP vedú po turistických značených trasách (TZT) s jednoduchou orientáciou. Na všetkých troch kontrolách – Hlohovec, Ovčia skala a Havran, bude pripravený informačný servis pre turistov, teda popisy a časové rozpisy trás, rady a pokyny pre turistov.

Na trase je možné občerstvenie iba z vlastných zásob. „Odporúčame zásobenie na štarte v Hlohovci, kde je možné zakúpiť občerstvenie v blízkych obchodoch,“ dodávajú organizátori. Pochod HP je organizovaný s finančnou podporou Mesta Hlohovec, Trnavského samosprávneho kraja, KST región Trnava a v spolupráci s MKC Hlohovec.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Jesenný pochod Havran - Piešťany: Slnečné počasie prilákalo stovky turistov, FOT
15
Galéria
Zdroj: KST Hlohovec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM