Lucia Lauková Krimi

Brutálny ÚTOK: Mladého muža zmlátili, vyzliekli a ŤAHALI za autom

Partia mužov brutálne dobila 20-ročného mladíka. Jeden z obvinených bol dokonca členom občianskej iniciatívy, ktorá mala zabraňovať bitkám mladistvých.

Ilustračný obrázok k článku Brutálny ÚTOK: Mladého muža zmlátili, vyzliekli a ŤAHALI za autom
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Trnavský vyšetrovateľ obvinil 5 mužov zo zločinu úmyselného ublíženia na zdraví v štádiu pokusu, zločinu vydierania spolupáchateľstvom a jedného aj z prečinu krádeže.

Z dôvodu, že by mohli pokračovať v trestnej činnosti a aj vzhľadom na ich trestnú minulosť, sú všetky osoby stíhané vo väzbe.

„Muži sú obvinení z toho, že o 02.20 h mali cez víkend v meste Hlohovec prinútiť 20-ročného mladého muža nastúpiť do auta. V ňom už sedelo 5 osôb, ktoré ho začali biť. Mladíkovi pritom vyčítali, že kontaktoval deň pred tým políciu, že sa mali vlámať do rodinného domu,“ uvádza trnavská polícia. Podľa portálu tvnoviny.sk bol obeťou útoku bezdomovec.

Prečítajte si tiež

Priviazali ho o auto

Útočníci mali s autom zísť až do obce Dvorníky, časť Posádka, zabočili na poľnú cestu, kde muža skopli na zem, priviazali mu o nohu lano a ťahali autom niekoľko metrov.

„Keď sa mu podarilo z lana dostať, pribehli opäť k nemu a v bitke pokračovali ďalej. Potom mu prikázali, aby sa vyzliekol a z oblečenia mu zobrali mobil, preukaz a 5 eurovú bankovku. V útoku prestali až potom, čo si mysleli, že osoba je už v bezvedomí,“ opisuje polícia.

„Mladíka v dobitom stave hodili do kufru auta, kde ho ešte raz napadli a nakoniec ho vyhodili na autobusovej zastávke, v obci Bojničky,“ pokračuje polícia.

Skončil v nemocnici

Tam požiadal o pomoc v najbližšom dome staršiu ženu a krátko pred 6.00 h ráno mu policajti z Hlohovca privolali záchranárov. Mladý muž skončil s viacerými zraneniami po celom tele v nemocnici, kde ho jednorazovo ošetrili.

Polícia krátko po skutku zadržala so súhlasom prokurátora prvých troch podozrivých mužov a neskôr ďalšie dve osoby. Ako uvádza polícia, muži vo veku 18, 20, 21, 26 a 31 rokov boli už v minulosti súdne trestaní, prevažne za násilné trestné činy.

„Okrem vodiča mali byť všetci v čase skutku pod vplyvom alkoholu a traja z nich boli za trestnú činnosť v podmienke. Navyše, jeden z obvinených mal pritom v čase voľna vypomáhať, v rámci občianskej iniciatívy, pri riešení výtržností mladistvých, v meste Hlohovec,“ konštatuje polícia.

V prípade dokázania viny im môže hroziť za tieto skutky trest odňatia slobody až na 12 rokov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM