Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Prebrali plány na rok 2019: V Hlohovci zasadalo Prezídium Únie miest Slovenska

V kongresovej sále Hotela Jeleň sa uskutočnilo prvé zasadnutie Prezídia Únie miest Slovenska. Na programe bol plán aktivít na rok 2019, správa o činnosti Únie, aj diskusia o aktuálnej legislatíve

Ilustračný obrázok k článku Prebrali plány na rok 2019: V Hlohovci zasadalo Prezídium Únie miest Slovenska
2
Galéria
Zdroj: Mesto Hlohovec

Hlohovec bol v piatok 15. februára 2019 miestom prvého zasadnutia Prezídia Únie miest Slovenska (ÚMS) v tomto roku. Rokovanie sa konalo v priestoroch kongresovej sály Hotela Jeleň. Viedol ho viceprezident ÚMS Miroslav Kollár – primátor Hlohovca a Milan Galanda – generálny sekretár ÚMS.

„Zasadnutia sa zúčastnili Viktor Nižňanský – riaditeľ Komunálneho výskumného a poradenského centra, n.o., čestný člen a expert ÚMS, Tibor Pekarčík – zástupca primátora mesta Trnava, Zdenko Čambal – primátor Holíča, Michal Gaboň – zástupca primátorky mesta Zvolen a tiež primátori Alexander Ferenčík – Kremnica, Ján Ferenčák – Kežmarok a Tibor Tóth – Vráble,“ uviedla Zuzana Hrinková Siebenstichová, hovorkyňa mesta Hlohovec.

Únia miest Slovenska (ÚMS) je dobrovoľné záujmové združenie miest založené 29. apríla 1994 v Košiciach z iniciatívy Klubu primátorov miest Slovenskej republiky. Jej členskú základňu tvoria veľké a stredné mestá z rôznych regiónov Slovenska. Čestné členstvo bolo udelené prezidentovi Michalovi Kováčo-vi a ďalším 10 osobnostiam.

K hlavným cieľom Únie miest Slovenska patrí obhajoba práv a záujmov miest vo vzťahu k zákonodarnej a výkonnej štátnej moci, prezentovanie významu miest ako centier regiónov a presadzovanie finančnej, inštitucionálnej a daňovej suverenity miest.

„Členovia ÚMS prebrali Správu o činnosti ÚMS, Plán aktivít na rok 2019 a diskutovali tiež o aktuálnej legislatíve,“ informovala Hrinková.

Prebrali plány na rok 2019: V Hlohovci zasadalo Prezídium Únie miest Slovenska
2
Galéria
Zdroj: Mesto Hlohovec
Zdroj: Mesto Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM