Klaudia Goncalves Kultúra Rôzne Správy

Víkend bude patriť hviezdam: Zažiaria na oblohe, aj na divadelných doskách

Keďže to vyzerá na upršaný víkend, prinášame vám dva tipy na podujatia v našom meste, ktoré vás zabavia a zostanete pri tom v suchu.

Ilustračný obrázok k článku Víkend bude patriť hviezdam: Zažiaria na oblohe, aj na divadelných doskách
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Zatiaľ čo sobota sa ponesie vo volebnom duchu, v nedeľu si budete môcť v Hlohovci vychutnať hneď dve zaujímavé podujatia. Pre priaznivcov kultúry je pripravené divadelné predstavenie v Empírovom divadle a tí z vás, ktorých zaujíma vesmír a jeho tajomstvá, budú mať možnosť dozvedieť sa viac v hlohovskej hvezdárni a planetáriu.

Pri príležitosti Medzinárodného dňa planetárií, ktorý si prípomíname 17. marca, pripravila Hvezdáreň a planetárium M. R. Štefánika v Hlohovci pre návštevníkov špeciálny program.

Podujatie Medzinárodný deň planetáriií odštartuje vo Hvezdárni a planetáriu na Sládkovičovej ulici v Hlohovci 17. marca o 14:00 hod.

Celý program podujatia:

  • 14:00 – TAJOMSTVÁ VESMÍRU

Rozprávanie o nočnej oblohe, o jej tajomstvách – o Mesiaci, hviezdach, planétach, kométach a súhvezdiach. Program je doplnený orientáciou na zimnej oblohe v planetáriu. Vstupné uvedené nižšie.

  • 16:00 – FANTASTICKÁ CESTA

Program zoznamuje so základnými údajmi o slnečnej sústave. Program je doplnený orientáciou na hviezdnej oblohe v planetáriu. Vstupné uvedené nižšie.

  • 18:00 – ZO ŽIVOTA HVIEZD

Program zameraný na vznik a vývoj hviezd, dvojhviezdy, legendy o súhvezdiach zimnej oblohy. Vhodný pre starších žiakov a širokú verejnosť. Program je doplnený orientáciou na hviezdnej oblohe v planetáriu.

Vstupné: 1,70 € dospelí, 1,50 € žiaci a študenti do 18 r., 1,20 € dôchodcovia a deti do 6 r. Planetárium nie je vhodné pre deti do 3 rokov.

Všetkých milovníkov divadla pozývame 17. marca o 17:00 hod. do Empírového divadla v Hlohovci na predstavenie s názvom Pohreb, ktoré odohrá divadlo DINO.

Divadlo DINO vzniklo v roku 1999 v Hornej Strede, jeho aktuálna domáca scéna je v Dome umenia Piešťany. Divadelná hra Pohreb je prvou hrou, ktorú divadlo DINO naštudovalo a zúčastnilo sa s ňou 33. Ročníku Palárikovej Rakovej, kde sa umiestnilo na 2. mieste.

“Predstavenie je plné vtipných až komických situácií, ktoré smerujú k trpkému vyzneniu – ceste do hrobu sprevádzanej ľudskou chamtivosťou a zlobou. Výrazným spestrením je živá hudba, ktorá oddeľuje a podfarbuje jednotlivé obrazy, niekedy v štýle šlágrov (Ľúbim ťa…alebo tradičná melódia z animovaného filmu A je to!). Záverečná scéna cesty do neba Miloša Pohanku je sprevádzaná mravným posolstvom o márnosti ľudského života z úst smrti. Eidite, bidite, post mortem nulla voluptas. (Jedzte, pite, po smrti nieto rozkoše),” predstavuje divadelnú hru Pohreb divadlo DINO na svojom webe.

Vstupné je 7€ a vstupenky budú dostupné aj priamo na mieste.

Foto: Divadlo DINO

Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM