Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Z Hlohovca na Havran: Prvý víťazný projekt IdeaSiTy sa dočká realizácie

Hlasovanie v službe IdeaSiTy – Nápady pre mesto na rok 2018 bolo ukončené. Postupne vám predstavíme päť víťazných projektov, ktoré sa dočkajú realizácie. Prvým z nich je projekt cyklotrasy z Hlohovca na Havran.

Ilustračný obrázok k článku Z Hlohovca na Havran: Prvý víťazný projekt IdeaSiTy sa dočká realizácie
Zdroj: Mesto Hlohovec

Služba IdeaSiTy – Nápady pre mesto umožňuje každému obyvateľovi mesta Hlohovec aktívne sa zapojiť do zveľadovania mesta a podporiť jeho rozvoj či už vlastným nápadom, alebo zahlasovaním za jeden z publikovaných návrhov. Každý hlas od návštevníkov stránky hlohovec.idea­sity.sk posúva návrh vyššie v rebríčku a tým aj bližšie k realizácii.

Hlasovanie pre rok 2018 je už uzavreté, víťazné nápady budú zaradené do rozpočtu mesta a predložené pred poslancov mestského zastupiteľstva na schválenie.

Na prvom mieste v rebríčku nápadov pre Hlohovec sa umiestnil projekt Cyklotrasa hrebeňom Považkého Inovca – úsek Hlohovec – Havran, ktorý v hlasovaní získal 614 hlasov. Predkladateľmi a realizátormi projektu sú OZ Cech vinárov Hlohovca, Cyklisti z okolia Hlohovca a Ľubomír Ondruš z Bike4you.

“Napriek existencii viacerých lesných a poľných cestičiek a jednej pešej turistickej trasy v Hlohovci a okolí nie je vyznačená žiadna cykloturistická trasa. Mnoho cyklistov sa snaží terénom prejsť, predovšetkým cudzí cyklisti však veľakrát zablúdia a sú tak nútení bicyklovať po cestách II. a III. triedy medzi autami," popisuje súčasnú situáciu na danej trase predkladateľ projektu.

Cieľom projektu je zdokumentovať a v teréne vyznačiť jednu z najatraktív­nejších trás v okolí Hlohovca určenú prevažne pre horské bicykle a prispieť k rozvoju cestovného ruchu a cykloturistiky v regióne.

“Problematickú situáciu v teréne by pomohlo vyriešiť zdokumentovanie trasy, nahratie GPS súradníc s jej prezentáciou na cykloserveroch a vyznačenie v teréne,” píše predkladateľ projektu.

Značená trasa bude mať športový charakter, určená bude pre cyklistov rôzneho veku so zameraním na dennú, resp. víkendovú rekreáciu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM