Správy

Pešiu zónu zdobí nový hešteg #TRNAVA: Autormi sú komiksoví výtvarníci z celého Slovenska

Trnavský hešteg je späť. Obľúbený nápis je tento rok komiksový a pestrofarebný.

Ilustračný obrázok k článku Pešiu zónu zdobí nový hešteg #TRNAVA: Autormi sú komiksoví výtvarníci z celého Slovenska
3
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Hešteg #TRNAVA, ktorý od roku 2016 každoročne zdobí pešiu zónu mesta od jari do jesene, má v tomto roku podobu komiksu. Sedem autorov vyzdobilo v nedeľu (28. 4.) popoludní na happeningu na pešej zóne jednotlivé písmená svojimi príbehmi.

Samostatne stojaci deväť metrov dlhý nápis so 190-centimetrovými znakmi patrí k najfotografo­vanejším objektom letnej Trnavy.

Prečítajte si tiež

„Na tento rok sme zvolili myšlienku ľudských spojov,“ uviedol pre TASR kurátor projektu, výtvarník Ján Baláž. „Chceli sme poukázať na to, že každý máme v živote ľudí, s ktorými si nerozumieme alebo nie sme v spojení pre odlišné názory na politiku, parkovaciu politiku či náboženstvo. No vždy sa dá nájsť moment, téma, keď sa nájde malá zhoda a nastane súznenie. A to môže byť odrazovým mostíkom v rozhovoroch o kontroverznejších témach,“ povedal. Autori sa podľa neho snažili vo svojich prácach spojiť dva svety, upozorniť na častú nezmyselnosť a malichernosť sporov.

Do Trnavy pozvali s týmto cieľom komiksových výtvarníkov z celého Slovenska, znak # vytvoril Shooty, T – Filip Horník, R – Alisa All, N – Juraj Balogh, A – Eva Ondová, V – Eniac a A – Andrej Bíla.

Podujatie na pešej zóne lákalo veľa záujemcov, k dobrej nálade prispela i hudba dídžeja a ľudia sa fotili pri písmenách už počas vzniku výzdoby. Písmená pre #TRNAVA sa nevyrábajú každý rok nové, na základe sú vždy prilepené 2D dosky, ktoré sa po sezóne odnímu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Pešiu zónu zdobí nový hešteg #TRNAVA: Autormi sú komiksoví výtvarníci
3
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM