Rôzne

Piešťany zažijú novinku: Letecké dni na počesť M.R. Štefánika

Na letisku v Piešťanoch sa predstaví v premiére nové podujatie. Letecké dni by sa mali uskutočniť v rámci osláv 100. výročia tragickej smrti Milana Rastislava Štefánika.

Ilustračný obrázok k článku Piešťany zažijú novinku: Letecké dni na počesť M.R. Štefánika
Zdroj: TASR

Na letisku v Piešťanoch vo štvrtok predstavili nové podujatie, ktoré bude mať premiéru 4. a 5. mája 2019. Informoval o tom predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič. Nový projekt spoločne s predstaviteľmi kraja predstavil aj riaditeľ Slovenskej leteckej agentúry Hubert Štoksa.

V rámci osláv 100. výročia

Letecké dni by sa mali uskutočniť v rámci osláv 100. výročia tragickej smrti Milana Rastislava Štefánika. „Pozvanie dostali francúzske, talianske, české a slovenské letecké zložky. Premiérové podujatie chceme spojiť s oslavami na Mohyle Milana Rastislava Štefánika v Brezovej pod Bradlom. Z Piešťan nie je k mohyle ďaleko a vedeli by sme spojiť prelet nad Bradlom s podujatím v Piešťanoch,“ uviedol k podujatiu Štoksa.

Chcú vytvoriť tradíciu

Podujatie sa pripravuje už dlhšiu dobu a nemalo by ísť o konkurenciu medzinárodných leteckých dní na Sliači, ktoré sa z Piešťan na stredné Slovensko presunulo v roku 2010. „Letisko Sliač je čiastočne vojenské a preto na ňom platia špeciálne prevádzkové pravidlá. Aj to je jedna z príčin, prečo chceme na piešťanskom letisku vytvoriť projekt, z ktorého chceme vytvoriť dlhoročnú tradíciu. Získame väčší manévrovací priestor vďaka tomu, že letisko v Piešťanoch nie je vo vojenskom režime a máme tak väčšiu voľnosť v programe,“do­plnil Štoksa.

Aj týmto krokom TTSK podľa slov Viskupiča jasne deklaruje fakt, že letisko bude slúžiť svojmu účelu a nechystá sa spolupráca so žiadnym developerom a k zmene užívania. „Naopak, takéto podujatie je jasným dôkazom, že letisko má záujem o rozvoj. Aj týmito leteckými dňami, ktoré budú hneď od prvého ročníka s medzinárodnou účasťou, dávame najavo, že s letiskom má TTSK plány, aby bolo plne využívané na svoj účel,“ poznamenal.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM