Správy

Plavci sa dočkali: Termín otvorenia novej plavárne v Trnave je známy

Blíži sa slávnostné otvorenie zrekonštruovanej plavárne Materiálovotechnologickej fakulty v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Plavci sa dočkali: Termín otvorenia novej plavárne v Trnave je známy
4
Galéria

Verejnosti i športovcom bude opäť slúžiť plaváreň v Trnave na Prednádraží, ktorá prešla od júla minulého roku komplexnou rekonštrukciou. Na jej obnove v celkovej výške 2,7 milióna eur sa podieľali Fond na podporu športu, mesto Trnava, Trnavský samosprávny kraj a Materiálovotechno­logická fakulta Slovenskej technickej univerzity (MTF STU), v ktorej priestoroch sídli. Informoval o tom dekan fakulty Miloš Čambál.

Po rekonštrukcii

Plaváreň slúžila viac ako 50 rokov študentom fakulty, profesionálnym športovcom i Trnavčanom, zámerom rekonštrukcie bolo obnovenie funkčnosti a zlepšenie podmienok.

Podľa Čambála za 13 mesiacov prác boli vytvorené nové konštrukcie plaveckého a výcvikového bazéna z antikorového materiálu, vymenili bazénovú technológiu, rozvody, vzduchotechniku, elektroinštaláciu a realizovali ďalšie práce. Osadené boli aj teleskopické tribúny pre divákov. Plavecký bazén po rekonštrukcii spĺňa podmienky Európskej plaveckej ligy (LEN) i podmienky súťažného poriadku Slovenskej plaveckej federácie.

Prečítajte si tiež

Slávnostné otvorenie

„Na tento náročne investičný projekt sa podarilo získať príspevok z Fondu na podporu športu vo výške 1,170 milióna eur. mesto a kraj podporili rekonštrukciu po 400 000 eur a MTF z vlastných zdrojov investovala viac ako 750 000 eur,“ doplnil dekan.

Plaváreň slávnostne uvedú do prevádzky v piatok (27. 10.). Využívať ju budú v prvej etape plavci Plaveckého klubu STU Trnava a študenti školy, plavci zo Strednej športovej školy Jozefa Herdu a žiaci základných a materských škôl v rámci plaveckých výcvikov. Následne po zabezpečení nevyhnutných služieb a technických nastavení bude sprístupnená aj verejnosti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Plaváreň STU v Trnave počas rekonštrukcie
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM