Rôzne Tlačové správy

Podnikateľ Igor Benko z Trnavy: Môj obchod je môj pocit bezpečia

Igor Benko z Trnavy má už s manželkou tri predajne a na svojom podnikaní si najviac váži stabilitu a dobré obchodné vzťahy.

Ilustračný obrázok k článku Podnikateľ Igor Benko z Trnavy: Môj obchod je môj pocit bezpečia
Zdroj: Môj obchod

Príbeh firmy Igora Benka sa začal písať v marci 1999, kedy spolu s manželkou začal podnikať v segmente maloobchodného predaja. Bolo to prirodzené vyústenie ich predchádzajúcich skúseností. „Obaja sme profesijne pôsobili v tomto prostredí s tým rozdielom, že manželka prakticky od svojho prvotného vstupu do zamestnania a ja až od roku 1994,“ začína podnikateľ.

V priebehu nasledujúceho roku až do jeho posledných dvoch mesiacov, kedy vstúpili na slovenský trh zahraničné reťazce, dosahovali progresívny nárast tržieb. „Navyše sme zatiaľ len kreovali našu stratégiu pôsobenia na trhu.“ Vstupom reťazcov však došlo k masívnemu poklesu tržieb ich obchodu. „Kvôli zabezpečeniu a udržaniu si trhovej pozície, sme si s manželkou prerozdelili pôsobenie tak, že ona bude mať zodpovednosť za chod a riadenie prevádzky a ja som sa začal venovať smerovaniu firmy, jej stratégii a identite.“

Počas tohto obdobia manželia zvádzali tvrdý boj. „Pôsobenie v tomto trhovom segmente je ťažké a ide nie krok za krokom, ale krôčik za krôčikom,“ hovorí Igor Benko. „Takéto podnikanie je pre tých, ktorým nevadí byť v predajni takmer každý deň a začínať skoro ráno a končiť večer.“ Po stabilizácii trhu, otvorila rodina postupne ešte dve prevádzky. Jednu v roku 2006 a druhú v roku 2007. Jednu z nich však kvôli nerentabilite zatvorili. V roku 2014 k dvom doplnili opäť tretiu.

Od roku 2001 spolupracujú Benkovci so spoločnosťou Metro. „Počas tejto spolupráce sme mali vždy veľmi korektné vzťahy, čo si dovolím tvrdiť, že je na slovenskom trhu skôr výnimočné. Filozofiou Metra vždy bolo predovšetkým akceptovať a chápať naše potreby ako partnera. Vážim si to, pretože aj keď sme malým partnerom, chceme byť spoľahliví pre našich zákazníkov. Chceme poznať užšie jeho potreby a kvôli nemu presadzovať v sortimente širokú tovarovú ponuku,“ pochvaľuje si spoluprácu. V roku 2014 sa výborná spolupráca s Metrom pretavila do vzájomnej spolupráce v aliancii Môj Obchod.

„Bolo to logické vyústenie našej vzájomnej spolupráce. Preto som neprijal nijaké iné ponuky od konkurencie, aj keď boli. Malý obchodník predsa potrebuje na trhu podporu silného, stabilného a tiež korektného partnera. Navyše, vo svojom podnikaní som nikdy nezapredal princíp nezávislého predajcu. A to mi v spolupráci s alianciou Môj obchod veľmi vyhovovalo, že to odo mňa nikto nikdy nepožadoval. V praxi to znamená, že nás nikto nikdy nenútil brať tovar do „akcie“, pokiaľ ho máme v ponuke,“ hovorí úspešný majiteľ teraz už troch predajní.

Ako by však spoluprácu s alianciou Môj obchod pomenoval jednou vetu? „Keby som musel naozaj šetriť slová, tak by som povedal, že sumár našich vzťahov pre mňa znamená stabilitu v podnikaní a dobrý pocit bezpečia a korektnej spolupráce. Ale keby som mohol pridať ešte jednu vetu, určite by som k tomu dodal, že naším cieľom je byť dobrými a obetavými obchodníkmi, čo sa nám darí aj vďaka vysoko profesionálnemu prístupu ľudí z aliancie Môj obchod, ktorí s nami spolupracujú.“

FAKTY

V sieti Môj obchod stretnete ľudí, pre ktorých:

  • je životným poslaním byť dobrými a obetavými obchodníkmi
  • je základom ich vzťahu k zákazníkom osobný až rodinný prístup
  • je dôležité držať krok s trendmi a ponúkať zákazníkom to najlepšie
  • sú spokojní zákazníci hnacím motorom aj motiváciou rásť
  • je údelom ponúkať zákazníkom viac ako len tovar

Viac informácií o sieti nájdete na www.imojobchod.sk alebo na Facebooku

(PR správa)

Zdroj: Môj obchod
Zdroj: Môj obchod
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM