Lucia Lauková Krimi

Policajti chytili partiu "majstrov": Podvodníci pýtali za opravu rín 23-tisíc eur

Podvodníci ponúkali klampiarske práce, za ktoré si účtovali astronomické sumy. Oklamať mali minimálne dve rodiny.

Ilustračný obrázok k článku Policajti chytili partiu "majstrov": Podvodníci pýtali za opravu rín 23-tisíc eur
3
Galéria

Galantskí kriminalisti zadržali 3 mužov, ktorí mali pripraviť starších ľudí o desaťtisíce eur. Vyšetrovateľ trojicu stíha za zločiny úžery a lúpeže.

„Traja Rumuni vo veku 25, 28 a 45 rokov, si mali vyberať najmä staršie osoby, ktoré oslovili s výhodnou ponukou klampiarskych prác. Pred ich dokončením však sumu za prácu a materiál neúmerne navýšili,“ uviedla trnavská polícia.

Podvodné opravy nahlásili na políciu dve rodiny, nie je však vylúčené, že osoby sa dopustili aj ďalších podobných skutkov a svoje služby ponúkali aj iným osobám.

Prečítajte si tiež

Poriadne zarobili

„V prvom prípade si za výmenu rín mali vypýtať od staršieho manželského páru 23-tisíc eur. Keďže dôchodcovia takú vysokú hotovosť nemali, robotníci sa nakoniec uspokojili s aj tak neúmernou sumou 7-tisíc eur,“ konštatuje polícia.

Ďalšieho pána mala trojica mužov pripraviť dokonca o takmer dvojnásobok. „Jeden z mužov, ktorý so starším mužom dohadoval cenu za prácu, ho mal nasilu oprieť o stenu a vytrhnúť mu viac ako 13-tisíc eur z peňaženky,“ opisuje polícia.

Skončili v putách

Oba prípady si prevzali policajti kriminálnej polície v Galante a začali na ich objasnení intenzívne pracovať. Analýzou množstva kamerových záznamov sa im podarilo stotožniť auto, na ktorom mali podozriví muži jazdiť.

Operatívnou činnosťou policajti zistili pohyb vozidla a v stredu predpoludním ho zastavili pri obci Pata. Trojica cudzincov tak skončila v putách a boli eskortovaní na policajné oddelenie.

Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre zločin podvodu. Po preverení všetkých informácii, ako aj vzhľadom na okolnosti oboch prípadov, boli skutky prekvalifikované.

Vyšetrovateľ tak troch cudzincov obvinil zo zločinov úžery a lúpeže, spolupáchateľstvom. Zároveň podal podnet na návrh na ich väzobné stíhanie.

Po dokázaní viny im môže hroziť trest odňatia slobody až na 12 rokov. Do rozhodnutia súdu o väzbe zostávajú všetci obvinení v policajných celách.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Policajti chytili partiu "majstrov": Podvodníci pýtali za opravu rín 23-tisíc eu
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM