Dominika Handzušová Samospráva

Poslanci uvoľnili z rezervného fondu 600 000 eur: Na čo sa peniaze použijú?

Na svojom treťom riadnom zasadnutí schválili trnavskí poslanci druhú aktualizáciu rozpočtu mesta na rok 2015. Pozrite sa, kam poputujú peniaze z rezervného fondu.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci uvoľnili z rezervného fondu 600 000 eur: Na čo sa peniaze použijú?
Zdroj: TASR

Z rezervného fondu sa podľa hlasovania Mestského zastupiteľstva použije spolu viac ako 600 000 eur. Rozpočet bol aktualizovaný aj v príjmovej časti.

Opravia chodníky a ulice

V programe Doprava schválili poslanci opravy chodníkov, realizáciou ktorých sa zabezpečí cyklo a pešie prepojenie medzi centrom mesta, sídliskom Linčianska a priemyselnou zónou Trnava juhozápad. Doplnené sú finančné prostriedky na rekonštrukciu mosta na Radlinského ulici o 90 000 eur pre nové skutočnosti zistené pri stavebných prácach.

Ďalších 20 000 eur je určených na projektovú dokumentáciu športového areálu Slávia. Projektová dokumentácia na rekonštrukciu Hollého a Halenárskej ulice vyjde na 25 000 eur a Štefánikovej ulice 28 000 eur.

V programe Životné prostredie sú výdavky na humanizáciu obytného súboru A. Kubinu – úpravu betónovej plochy vo výške takmer 20 000 eur. V programe Odpadového hospodárstva je 60 000 eur na projektovú dokumentáciu a začiatok realizácie 5. kazety na skládke komunálneho odpadu na Zavarskej ceste. Dobudovaná by mala byť v roku 2016.

Peniaze aj pribudli

„Rozpočet aktualizovali poslanci aj v príjmovej časti a tiež vo finančných operáciách. Ide o započítanie zvýšených príjmov z dane z nehnuteľností, kde bol od začiatku roka zaznamenaný lepší výber dane,“ konštatoval hovorca mesta Pavol Tomašovič.

V súvislosti s predajom pozemku pod budúci akvapark pribudla do príjmov prvá splátka 100 000 eur. Došlo aj k zvýšeniu príjmu z podielových daní o 300 000 eur podľa vývoja za január až máj 2015. Súvisí to s celkovým rastom ekonomiky SR a rastom zamestnanosti.

Mohlo by vás zaujímať:
Vedenie automobilky a odbory stále bez kompromisu: Odbory ohlásili ostrý štrajk
Stovky príbehov a informácií za symbolickú cenu: Letná burza kníh v knižnici

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM