Krimi

Požiar Na hlinách pri varení: Hasičov prekvapila nepovolená rampa

Trnavskí hasiči hasili Na hlinách. Zásah im sťažila nepovolená rampa. Oheň vznikol potom, čo obyvateľ zaspal a jedlo nechal na sporáku variť sa.

Ilustračný obrázok k článku Požiar Na hlinách pri varení: Hasičov prekvapila nepovolená rampa
2
Galéria
Zdroj: TASR

Trnavskí hasiči sa pri zásahu na sídlisku Na hlinách stretli s prekážkou, ktorá by v budúcnosti mohla fatálne ovplyvniť prípadný iný zásah. Výšková technika by narazila na pevne zabudovanú rampu.

Obyvateľ zaspal

„V sobotu (28.4.) bol nahlásený požiar v byte na 3. poschodí. Ukázalo sa, že obyvateľ zaspal a jedlo nechal na sporáku variť sa,“ informoval Martin Krajčovič, vedúci oddelenia operačného riadenia a Integrovaného záchranného systému Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave.

Zásah bol, ako uviedol, komplikovaný pre zlý prístup techniky na miesto z dôvodu pevne zabudovanej železnej rampy na príjazdovej ceste.

"V prípade rozsiahlejšieho požiaru a nutnosti evakuácie osôb by rampa znemožnila prístup výškovej techniky a predlžovala by čas na záchranu osôb a likvidáciu požiaru,"uviedol.

Rampu riešia

Okresné riaditeľstvo HaZZ v Trnave už začalo, ako dodal Krajčovič, v spolupráci s mestom podnikať prvé kroky na odstránenie tejto údajne nepovolenej stavby.

„Požiar, ktorý sme likvidovali, nebol veľký. Ale keby došlo k udalosti ako na začiatku roka na sídlisku Prednádražie, kde sme museli evakuovať obyvateľov činžiaku, toto by mohlo spôsobiť vážne škody na zdraví či životoch, kým my by sme túto rampu odpílili,“ povedal Krajčovič.

OBRAZOM: Hasiči narazili pri zásahu Na hlinách na nepovolenú rampu
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM