Dominika Handzušová Rôzne

Poznáte výnimočných ľudí, ktorí si zaslúžia ocenenie mesta Trnava? Nominujte ich!

Občania môžu do konca roka podávať návrhy na osobnosti či kolektívy, ktoré by mali byť ocenené mestom Trnava. Pozrite si aké sú na jednotlivé druhy stanovené podmienky.

Ilustračný obrázok k článku Poznáte výnimočných ľudí, ktorí si zaslúžia ocenenie mesta Trnava? Nominujte ich!
Foto: Dominika Handzušová

Máte vo svojom okolí osobu alebo kolektív, ktorí sa zaslúžili o rozvoj nášho mesta? Ak podľa vás spĺňajú podmienky pre udelenie špeciálneho ocenenia, môžete ich naň navrhnúť.

Čestné občianstvo mesta Trnavy

„Udeľuje sa osobám, ktoré sa zvlášť významným spôsobom zaslúžili o mesto Trnava a jeho obyvateľov, o priateľstvo medzi národmi a partnerskými mestami, alebo ktoré obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými výkonmi. Čestné občianstvo mesta Trnava možno v odôvodnených prípadoch udeliť in memoriam,“ definuje všeobecné záväzné nariadenie. Ak chcete nominovať na toto ocenenie, tlačivo môžete stiahnuť TU.

Cena mesta Trnavy

„Udeľuje sa za vynikajúce tvorivé výkony, za významné umelecké úspechy, ktoré prispeli významným spôsobom k ďalšiemu rozvoju mesta, za propagáciu a zviditeľňovanie mesta doma i v zahraničí.“ Cenu možno rovnako v odôvodnených prípadoch udeliť aj in memoriam. Možno ju udeliť nielen jednotlivcom, ale aj kolektívom. Ak chcete nominovať na toto ocenenie, tlačivo môžete stiahnuť TU.

Uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta Trnavy

„Udeľuje sa za významnú činnosť osôb, ktoré sa zaslúžili o rozvoj mesta a mimoriadne výkony v oblasti kultúry, športu, vedy, techniky, podnikania a podobne.“ Cenu možno udeliť jednotlivcom i kolektívom. Ak chcete nominovať na toto ocenenie, tlačivo môžete stiahnuť TU.

Pamätné tabule, busty alebo pomníky

Mestské zastupiteľstvo môže schváliť zhotovenie a umiestnenie pamätnej tabule, busty alebo pomníka

  • za mimoriadne výkony obyvateľov Trnavy, ktoré obohatili ľudské poznanie, resp. národnú kultúru a presiahli regionálny význam,
  • za mimoriadne aktivity obyvateľov Trnavy, ktoré prispeli k upevneniu štátnosti a ekonomickému rastu nášho štátu,
  • za mimoriadne aktivity obyvateľov Trnavy v boji za mier a ľudské práva presahujúce regionálny význam,
  • za mimoriadne významnú činnosť osôb alebo inštitúcií, ktoré sa zaslúžili o to, že podstatne vzrástol nadregionálny význam Trnavy.

    Ak chcete nominovať na toto ocenenie, tlačivo môžete stiahnuť TU.

Predložené návrhy posudzuje komisia pre udeľovanie ocenení. Následne ich schvaľuje mestské zastupiteľstvo. Na zasielanie návrhov máte čas do 31. decembra. Zašlite ich na adresu: Mgr. Viera Hrdinová, Kancelária primátora – referát protokolu, Hlavná 1, 917 71 Trnava.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM