Lucia Lauková Kultúra

Prehliadky aj tajomstvá podzemia: Trnavské dni ponúknu pestrý PROGRAM

Súčasťou Dní európskeho kultúrneho dedičstva budú aj Trnavské dni. Tešiť sa môžete na zaujímavé prehliadky aj výstavy.

Ilustračný obrázok k článku Prehliadky aj tajomstvá podzemia: Trnavské dni ponúknu pestrý PROGRAM
Zdroj: Trnava Tourism

September bude v Trnave patriť Dňom európskeho kultúrneho dedičstva. Súčasťou budú v tomto roku aj Trnavské dni, v rámci ktorých navštívia mesto významní trnavskí rodáci a verejnosť si pripomenie dôležité osobnosti a miesta z histórie Trnavy.

Cieľom podujatia je „zvyšovať povedomie Európanov o bohatstve a kultúrnej rozmanitosti Európy a vytvoriť prostredie, v ktorom sa podporuje ocenenie bohatej mozaiky európskych kultúr“.

„Posolstvom Dní európskeho kultúrneho dedičstva je aj boj proti rasizmu a xenofóbií a podpora väčšej tolerancie v Európe i mimo jej územia. Výzvou súčasnosti je potreba ochrany kultúrneho dedičstva pred novými hrozbami a nutnosť navrhnúť riešenia nových sociálnych, politických a hospodárskych otázok,“ pripomína radnica.

V Trnave sú pripravené rôzne semináre, prednášky, výstavy, turistické aktivity a návštevy kultúrnych pamiatok.

Trnavské dni

Počas Trnavských dní, ktoré sa budú konať od 22. do 24. septembra, si návštevníci pripomenú život a diela Mikuláša Schneidera-Trnavského, Jána Palárika, Alfréda Wetzlera, Jána Sambucusa, Teodora Tekela, Jána Koniarka či Emila Belluša.

Potulky Malým Rímom prevedú návštevníkov lokalitami, kde sa prejavila krutosť výpalníka Tököliho a sprostredkujú výhľad na panorámu Trnavy z výšky Bellušovho vodojemu.

Obdivovatelia starobylých mestských opevnení si budú môcť prezrieť mestské hradby a milovníci histórie odhalia tajomstvá podzemia Západoslovenského múzea v Trnave.

Kompletný program nájdete na druhej strane!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM