Dominika Handzušová Samospráva

Program zasadnutia poslancov: Čo prerokujú na Mestskom zastupiteľstve?

Mestské zastupiteľstvo v Trnave čaká prvé riadne zasadnutie. Jeho program má dvadsať bodov, pozrite sa, čomu sa budú poslanci venovať.

Ilustračný obrázok k článku Program zasadnutia poslancov: Čo prerokujú na Mestskom zastupiteľstve?
Foto: Dominika Handzušová

V konferenčnej sále trnavskej radnice sa 17. februára uskutoční od 13:00 hod. prvé riadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva. Aké zaujímavé témy tentokrát prerokujú mestskí poslanci?

Odložené body

V siedmom bode budú poslanci rokovať napríklad o 35 prípadoch majetkových záležitostí, viacero z nich čaká na schválenie už od novembra. Vtedajšie zastupiteľstvo o nich nechcelo hlasovať tesne pred komunálnymi voľbami. Na prvé zasadnutie nových poslancov preložili tiež Návrh Všeobecne záväzného nariadenia, ktorý sa týka zmeny územného plánu v lokalite Kočišské, alebo zadanie urbanistickej štúdie IBV Pekné pole VI. Okrem týchto budú poslanci hlasovať aj o návrhoch na povolenie spracovania zmeny územného plánu v Modranke a pri Bielom Kostole.

Členovia komisií, rád a výborov

Zastupiteľstvo bude schvaľovať výšku dotácií poskytovaných trnavským základným umeleckým školám, materským školám a školským zariadeniam. Bude sa tiež zaoberať delegovaním zástupcov a určením zloženia rád škôl a školských zariadení v pôsobnosti mesta. Ďalej budú hlasovať o návrhoch na voľbu neposlancov do komisií a návrhoch na členov výborov mestských častí. Schvália tiež nových zástupcov mesta v štatutárnych a kontrolných orgánoch obchodných spoločností a iných právnických osôb založených mestom, teda Mestskej televízie Trnava, TT-IT, .A.S.A., TT-Komfort, Trnavatel, TAVOS a City-Arena.

Kontroly a plánovanie

V ďalších bodoch preberú poslanci napríklad aj koncepciu riešenia cintorína na Kamennej ceste a súvisiace úpravy jeho prevádzkovania. Vypočujú si viaceré správy o činnosti a výsledkoch kontrol, či o priebehu a zúčtovaní Tradičného trnavského jarmoku. Vyhodnotia tiež festival Trnavská brána 2014. Bod 12.1 sa bude zaoberať organizačným zabezpečením podujatia Májový kvet 2015.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM