Kultúra

Skalica sa pripravuje na novú turistickú sezónu: Odštartuje ju tradičný FESTIVAL

Na blížiacu sa letnú sezónu má Skalica pripravené viaceré novinky. Turisti sa môžu tešiť na zaujímavé prehliadky aj tradičný festival.

Ilustračný obrázok k článku Skalica sa pripravuje na novú turistickú sezónu: Odštartuje ju tradičný FESTIVAL
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Modernejšiu, s novým systémom sprevádzania, chce urobiť mesto Skalica svoju nadchádzajúcu letnú turistickú sezónu. Návštevníci mesta sa môžu tešiť na ponuku vstupov do najnavštevova­nejších pamiatok, okruhové sprevádzanie so sprievodcom a aj tematické prehliadky. Odštartuje ju o tri mesiace tradičný festival Trdlofest. Informovala o tom Turistická informačná kancelária (TIK) mesta Skalica.

Počas sobôt, nedieľ a sviatkov budú na základe turistického pasu k dispozícii farský kostol sv. Michala archanjela, veža farského kostola, Dom kultúry od architekta Dušana Jurkoviča, jezuitský kostol a Rotunda sv. Juraja. V nich bude sprievodca, ktorý poskytne odborný výklad. Turistický pas si návštevníci zakúpia v TIK alebo v rotunde a umožní im vstup do všetkých pamiatok.

Prečítajte si tiež

Okruhové sprevádzanie

Novinka okruhové sprevádzanie bude vždy v sobotu a nedeľu na dvoch okruhoch. Prvý vedie po technických pamiatkach – do expozície kníhtlače, Ľadovne a na Mlyn bratov Pilárikovcov.

Druhý sa venuje sakrálnym pamiatkam – františkánskemu, jezuitskému a farskému kostolu. Tematické prehliadky pamiatok mesta Skalica sú oživením turistickej sezóny 2024.

Strašidelná prehliadka

Siedmeho júna to bude téma netradičných miest, kde sa bežne nesprevádza. Účastníci navštívia kostolík v Štíbore, krížové chodby a arkády vo františkánskom kostole, radnicu a oratórium. O mesiac, 19. júla, je pripravená strašidelná prehliadka pamiatok mesta Skalica, 16. augusta potulka za sochami významných osobností a 13. septembra budú turistov po pamiatkach sprevádzať ochotnícki divadelníci z divadla B.Ú.D.A.

Okrem týchto si možno v TIK objednať aj individuálne prehliadky, využiť nového audio sprievodcu mestom alebo si stiahnuť aplikáciu Geohra, ktorá turistov zábavnou formou prevedie po pamiatkach.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM