Rastislav Búgel Futbal

Spartak pokoril Linfield FC: 54-násobný majster Írska na našich futbalistov nestačil

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v úvodnom dueli 2. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 nad Linfield FC 2:1. Víťazstvo si vybojovali ešte v prvom polčase, keď sa z penalty presadil Erik Sabo a následne aj Martin Mikovič.

Ilustračný obrázok k článku Spartak pokoril Linfield FC: 54-násobný majster Írska na našich futbalistov nestačil
Zdroj: TASR

Spartak nastúpil ako z partesu, hneď v úvodnej minúte mierila hlavička Harbu do brvna a následné zakončenie Haliloviča nad hosťujúcu bránu. Na druhej strane daroval hosťom príležitosť neistým výskokom Jakubech, Burns ale prázdnu bránu prestrelil. Trnava bola futbalovejšia a kombinačne vyspelejšia. Po štvrťhodine hry brankár Jakubech vysunul Mikoviča, ten po dlhom sóle napokon dobehol Harbovu strieľanú prihrávku v šestnástke a po kontakte s brankárom hostí si vypýtal faul. Nariadenú penaltu s prehľadom premenil Sabo. Linfield to však nezlomilo, v 21. minúte si postavil po ruke Godála loptu na priamy kop Kee a excelentne ju zatočil do pravej šibenice – 1:1. Po „mŕtvych“ minútach prišla po polhodine plodnejšia chvíľka domácich, ale Harba sa príležitosti zľakol a následné dva rohové kopy priniesli len vzruch, nie góly. Až v 35. minúte vyťažil zo šťastnej spolupráce Saba s Harbom druhý presný zásah Mikovič, keď doklepol do siete odrazenú loptu na päťke. Minútu pred polčasom domáci stopér Nikolič trafil lakťom do tváre Sprouleho a po druhej žltej karte sa predčasne porúčal pod sprchy.

Počas polčasovej prestávky museli zasiahnuť ťažkoodenci, keď niektorí fanúšikovia Spartaka vbehli na hraciu plochu a následne zamierili k sektoru hostí strhávať vlajky fanúšikov Linfieldu. Domáci tréner Jarábek stiahol z hry dovtedy jediný vysunutý hrot Harbu a príchodom Bortela posilnil defenzívu. Spartaku začala viaznuť kreatívna stránka, oslabený o vylúčeného Nikoliča sa sústredil prevažne na obrannú činnosť. Po hodine hry ho navyše mohol schladiť Sproule, ale odrazenú loptu z rohu trafil len do hradby tiel pred Jakubechom. Linfield sa nevzdával a hoci neútočil nátlakovo, v občasnom zakončení bol nebezpečný. Priamy kop Rossa Clarka umiestnil hlavou do siete Hegarty, od vyrovnania však zachránil Trnavu ofsajdový verdikt čiarového rozhodcu. V závere sa Spartak ešte viackrát pomotal okolo „veľkého vápna“ Linfieldu, ale nič už nevykúzlil.

Spartak Trnava – Linfield FC 2:1 (2:1)

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: „Myslím, že sme sa pripravili svedomito na 54-násobného majstra Severného Írska. Mali sme k dispozícii videá, je to mužstvo, ktoré má kvalitu. My sme boli lepší, futbalovejší. Mali sme výborný vstup do stretnutia, tri vyložené šance, ktoré by sme mali premeniť. Súper veľmi dobre bránil, čakal na nejakú kontru a štandardné situácie. Tá prišla po našej chybe a bol to pekný gól. Pribrzdilo nás to síce, ale viac nás poznačilo Nikoličove vylúčenie. Je to len prvý polčas celého dvojzápasu, ale myslím, že sme splnili to, čo sme mali. Chlapcov chválim za bojovný výkon.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM