Dominika Handzušová Rôzne

Špeciálna poštová pečiatka a lístok: Pripomínať bude účasť Trnavskej posádky v SNP

Pre oslavy 70. výročia SNP v Trnave je pripravená príležitostná poštová pečiatka. Používať sa bude v deň krajských osláv SNP a nasledujúci týždeň na Pošte Trnava 1 na Trojičnom námestí.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálna poštová pečiatka a lístok: Pripomínať bude účasť Trnavskej posádky v SNP
Zdroj: Dnes24.sk

Krajské oslavy SNP budú prebiehať vo štvrtok 28. augusta pri Pamätníku SNP na Univerzitnom námestí. V tento deň a nasledujúcich sedem dní bude hlavná trnavská pošta využívať špeciálnu pečiatku.

„Na pečiatke portréty veliteľov trnavskej povstaleckej posádky Andreja Benku-Rybára a Karola Fraňu. Výtvarný návrh vypracoval Štefan Zachar. Pečiatka pripomína, že zo západného Slovenska sa k povstaniu pripojila iba Trnavská posádka, asi 3000 vojakov z kasární a 500 dobrovoľníkov z mesta a okolia,“ informoval predseda Klubu filatelistov Tirnavia Ján Mička.

Slovenský zväz protifašistických bojovníkov, oblastná organizácia v Trnave k tejto príležitosti dala vyhotoviť poštový lístok, na ktorom je fotografia so zobrazením kolóny vojakov pripravenej na odchod z trnavských kasární do SNP. Poštový lístok môžu záujemcovia získať na krajských oslavách pri Pamätníku SNP na Univerzitnom námestí v Trnave o 10. hodine.

Foto: ilustračné

Oslavy SNP
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM