Dominika Handzušová Rôzne

Stavte na osvieženie na čerstvom vzduchu: 5 dôvodov, prečo sa ísť kúpať na Gulášku

Dávate prednosť čistejšej vode na kúpaliskách, alebo súkromiu v prírode? Pozrite si päť dôvodov, prečo sa oplatí zájsť na Gulášku.

Ilustračný obrázok k článku Stavte na osvieženie na čerstvom vzduchu: 5 dôvodov, prečo sa ísť kúpať na Gulášku
Zdroj: TASR

Hlboké jazero, pre nás známe skôr ako Guláška, je súčasťou Čiernovodských jazier pri Senci. Pre Trnavčanov ide o veľmi obľúbenú lokalitu na kúpanie. Stále váhate, či jej dať prednosť pred kúpaliskom? Dáme vám päť dôvodov, prečo ju navštíviť.

1. Romantika pod hviezdami

Nelákajú vás kúpaliská, krik, denná páľava a radšej by ste si užili nočné kúpanie? Výhodou Gulášky je fakt, že nemá otváracie hodiny. Tieto dni i noci sú naozaj horúce, kúpanie pod hviezdami by preto mohlo byť príjemným osviežením.

2. Súkromie a pokoj

Guláška je rozhodne to pravé orechové pre ľudí, ktorí neholdujú prepchatým priestorom pri bazénoch. Aj vo veľkých horúčavách, kedy na Gulášku prichádza množstvo návštevníkov, sa na plážičkách dá nájsť voľné miesto. Preplnená nie je ani voda, na svoje si tak prídu aj plavci.

3. Dostupnosť

Guláška je od Trnavy vzdialená približne 30 km, podľa toho, ktorou cestou a na ktorú stranu sa chcete dostať. Ide to napríklad po diaľnici na Senec, alebo cez Cífer, Čataj a Recu. Ak ste z okolia Trnavy na juhu, na Hlboké jazero je lepšie ísť cez Sládkovičovo. Dostať sa sem dá aj vlakom, zo stanice v Senci alebo zastávky Reca je jazero vzdialené asi dva kilometre.

4. Vhodné aj pre malé deti

Z väčšiny pláží je do vody pozvoľný vstup a tak sem môžete deti bez strachu pustiť len s dohľadom z deky. Zabavia sa v priezračnej vode, obľúbená činnosť je snažiť sa chytiť malé rybičky, ktoré sa tu zdržiavajú v menších húfoch.

5. Kvalitná a teplá voda

Voda v jazere je pravidelne kontrolovaná aj hygienikmi. Jej kvalitu vyhodnotili v tomto období ako výbornú. Ak teda váhate len preto, že v bazénoch je voda čistejšia, niet sa čoho báť.

Mohlo by vás zaujímať:
Romantika v bazéne pod hviezdami: PREHĽAD, kde v našom okolí je nočné kúpanie
Koľko zacvaká dospelý a koľko deti: Prehľad tohtoročných cien na kúpaliskách v Trnave

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM