Dominika Handzušová Rôzne

Študenti a študentky rozhodli: TOTO je najobľúbenejší učiteľ bilingválneho gymnázia v Trnave

Obvykle rozdávajú hodnotenia učitelia. Tentokrát sa karta obrátila. Zisťovali sme ako hodnotia študenti gymnázia BESST svojich učiteľov. Ktorý pedagóg medzi nimi získal najväčšie sympatie?

Ilustračný obrázok k článku Študenti a študentky rozhodli: TOTO je najobľúbenejší učiteľ bilingválneho gymnázia v Trnave
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Ktorý je váš obľúbený učiteľ a prečo? Tak znela otázka, ktorú sme položili študentom Súkromného bilingválneho gymnázia BESST počas prestávky. Podľa ich odpovedí sa zdá, že dôležitým kritériom pri výbere top učiteľa je jeho prístup. Samozrejme, každý má rád vyučujúceho, ktorý sa vie so žiakmi smiať. Gymnazisti však upierajú svoje priority trošku iným smerom. Posúďte sami.

Prístup k študentom a vyučovaniu

„Moja obľúbená pedagogička je Mariana Jackaninová, pretože je prísna a zároveň spravodlivá a žiaci voči nej chovajú rešpekt,“ prezradila nám jedna zo žiačok, ktorá si svoj výber dôkladne premyslela. Zato jej spolužiačka dlho neváhala a vybrala si svoju triednu, ktorá je zároveň riaditeľkou školy, Ľubicu Srnákovú. Dôvod? „Vždy, keď niečo potrebujem vysvetliť, alebo s niečim pomôcť, je ochotná. Nepostaví sa k problému tak, že "vyriešte si to sami“, ale snaží sa ho čo najlepšie riešiť."

V ďalších odpovediach záležalo na tom, ako vyzerajú hodiny a ako jednotliví pedagógovia dokážu odovzdať vedomosti ďalej. Študenti majú radi, keď sú hodiny netradičné.

Vyslúžili si za ne pochvalu obaja angličtinári. Lucia Urbanovičová na gymnáziu učí gramatiku. „Páčia sa mi naše hodiny. Nerobíme iba cvičenia, ale hovorí nám aj niečo zo svojho života, hodiny sú potom osobnejšie a zaujímavé,“ hovorí študentka.

Schopnosť dobre naučiť

Sympatie si získal aj americký lektor angličtiny, Jaymes R. Regualos. „Má iné vyučovacie metódy. Neberiem to tak, ako by som sa učila, a pritom sa toho naučím veľa. Je to iný spôsob vyučovania,“ prezradila nám jedna z prváčok bilingválneho gymnázia. Ďalšia si obľúbila slovenčinárku Zuzku Papáčovú, ktorá učí aj dejepis. „Slovenčinu ma naučila tak, že v gramatike v podstate nerobím chyby, všetko viem,“ pochvaľovala si.

Obdobné dôvody pre výber obľúbeného učiteľa mal aj jeden z mála chlapcov v triede. Svoj hlas dal Lucii Urbanovičovej: „Vie ako učiť. Prvý mesiac gramatiky, ktorý mal byť opakovaním zo základky, sa so základnou nedal porovnať. Dalo mi to podstatne viac.“

Favoritov bolo niekoľko, kto sa stal víťazom? Titul najobľúbenejšieho učiteľa si v našej ankete napokon vyslúžila práve angličtinárka Lucia Urbanovičová. Prvenstvo berie ako veľkú poctu: „Som rada, že to povedali, lebo vyučujem gramatiku, čo je v podstate nudné. Native speakeri majú všetko to kreatívne, môžu s nimi písať, čítať, robiť všelijaké hry a projekty, čo aj Jamey robí, my drilujeme. Jasné, že sa snažím, aby to bolo zaujímavé, robíme si rôzne srandovné vzorové vety, ale v podstate je to dril, je to gramatika. Mám za úlohu za jeden rok ich dostať na takú úroveň, aby gramaticky ďalšie štyri roky stíhali študovať iné predmety v angličtine. Takže to beriem ako veľkú poctu a oceňujem to o to viac, že väčšina detí berie gramatiku ako nudný predmet.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM