Dominika Handzušová Rôzne

Súťažia o titul SuperTriedy: Trnavské školy majú za sebou regionálne kolo

Na bilingválnej škole BESST sa konal Trnavský festival SuperTriedy 2015. Kto zvíťazil a bude náš región reprezentovať na celoslovenskom kole?

Ilustračný obrázok k článku Súťažia o titul SuperTriedy: Trnavské školy majú za sebou regionálne kolo
Zdroj: Dnes24.sk

Trnavský festival SuperTriedy 2015 poskytol priestor zapojeným triedam regiónu prezentovať práce, ktoré pripravili v rámci projektu. Ten kladie dôraz na integráciu detí z rôznych sociálnych, spoločenských, rasových a náboženských vrstiev, skupín a vyznaní prostredníctvom tvorivých aktivít.

Víťazom 2. trieda BESSTu

Projekt SuperTrieda sa zameriava aj na elimináciu šikany na školách. Je súťažou triednych kolektívov v tvorbe vlastných umeleckých hudobno-dramatických a filmových útvarov. V 10. ročníku vyhlásil organizátor témy Čo by na to povedala príroda? a SuperTrieda nie je žiadna veda.

Najzaujímavejšie uchopené témy sa stretnú v celoslovenskom kole. To sa o niekoľko dní uskutoční v Bratislave. Trnavský región bude reprezentovať 2. trieda Súkromnej základnej školy BESST. Do projektu sa v rámci regiónu v tomto školskom roku zapojili základné školy z Dolných Orešian, Červeníka, BESST a Andreja Kubinu z Trnavy a tiež z trnavského Gymnázia Jána Hollého a Súkromného bilingválneho gymnázia BESST.

Súčasť umeleckých predmetov

Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, organizátorom OZ SuperTrieda, partnermi projektu sú Zastúpenie Európskej komisie v SR a Slovenský výbor pre UNICEF. Projekt sa stal oficiálnou a odporúčanou súčasťou osnov umeleckých predmetov v školách. V doterajších ročníkoch sa doň na Slovensku zapojilo okolo 30 000 detí.

Ako to na regionálnom kole vyzeralo si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Žiaci trnavských škôl súťažili na Festivale SuperTriedy
18
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM