Správy

TIP na JARNÝ výlet: Vodáci v Trnavskom kraji otvárajú sezónu

Vodácku sezónu v Trnavskom kraji odštartuje akcia S Vesnou na vodu. Pripravené sú tri splavy na troch riekach.

Ilustračný obrázok k článku TIP na JARNÝ výlet: Vodáci v Trnavskom kraji otvárajú sezónu
Zdroj: Trnavský kraj zážitkov

Milovníci splavov sa opäť môžu tešiť na jarné otvorenie vodáckej sezóny. S Vesnou na vodu sa vyberú v sobotu 22. apríla o 9.00 hodine.

„Skúsení vodáci z Vodné túry Vizitúrák vás v sobotu 22. apríla na katamaránoch prevedú jedinečným tokom, ktorý je na jar plný života. Ak budete mať šťastie, na vode môžete spozorovať volavky popolavé, striebrité a purpurové, labute, kormorána či stopy po bobroch,“ uvádzajú organizátori.

Prečítajte si tiež

Ktorý splav si vyberiete?

Na výber budú tri splavy na troch riekach v jednom čase. Prvým je celodenný splav rieky Váh, úsek Sokolovce – Hlohovec, druhý je splav Malého Dunaja, úsek vodný mlyn Tomášikovo – Jahodná (trojhodinový splav)   a Dunajské ramená, úsek Vojka nad Dunajom a späť (trojhodinový splav) .

„Malý Dunaj a Dunajské ramená sú pokojné vodné toky vhodné pre rodiny s deťmi. Nemenej zaujímavý je však aj Váh, ktorý má v úseku okolo Hlohovca svoju pôvodnú, blúdivú podobu,“ priblížili organizátori.

Kompletné informácie o každom splave aj kúpe vstupeniek nájdete na stránke Krajskej organizácie cestovného ruchu. Je nutná rezervácia lístkov, resp. nákup lístkov vopred. 

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM