Lucia Lauková Správy

TIP na víkend: Na Smolenický zámok prídu STRAŠIDLÁ

Zámok v Smoleniciach bude posledný októbrový víkend patriť strašidlám. Chýbať nebudú šermiarske vystúpenia a svoje umenie predvedú aj remeselníci na čarovnom trhu.

Ilustračný obrázok k článku TIP na víkend: Na Smolenický zámok prídu STRAŠIDLÁ
12
Galéria
Zdroj: TASR

V Smoleniciach pripravujú obľúbené podujatie pre rodiny s deťmi s názvom Strašidlá na Smolenickom zámku, ktoré sa bude konať 28. a 29. októbra. Súčasťou sprievodných akcií budú šermiarske vystúpenia a svoje umenie predvedú aj remeselníci na čarovnom trhu.

Témou tohtoročných predstavení bude svetoznáma rozprávka o dvoch odvážnych súrodencoch, Jankovi a Marienke.

Prečítajte si tiež

„Náš príbeh však začína tam, kde ten pôvodný končí – u Ježibaby. V hlavných úlohách sa predstavia bosorky, škriatkovia a ďalšie tradičné slovenské strašidlá, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou nášho folklóru,“ priblížil Michal Holkovič, predseda občianskeho združenia Karpatoš.

Podujatie sa začne o 10:00 h. počas oboch víkendových dní. „Vstupy na podujatie budú prebiehať každých 20 minút a divadelné predstavenie, ktoré herci odohrajú v útrobách zámockých komnát, potrvá 60 minút bez prestávky,“ dodal Michal Holkovič.

Víkend plný strašidelných bytostí doplnia rôzne sprievodné akcie. Organizátori si pre rodiny s deťmi pripravili ukážky historického šermu v podaní skupiny URSUS. Svoje výrobky odprezentujú aj lokálni remeselníci a predajcovia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM