Správy

TIP na víkend: Včelársku záhradu v Smoleniciach rozžiari Svetlo Noci Vianočnej

Pod Smolenickým zámkom štartuje druhý ročník podujatia Svetlo Noci Vianočnej. Návštevníci sa môžu tešiť na predvianočné svetelné mestečko.

Ilustračný obrázok k článku TIP na víkend: Včelársku záhradu v Smoleniciach rozžiari Svetlo Noci Vianočnej
5
Galéria
Zdroj: Včelco Smolenice

Pod Smolenickým zámkom sa v piatok večer začína podujatie Svetlo Noci Vianočnej. Organizujú ho miestni včelári v záhrade medovinárstva Včelovina, ktorá sa zmení na predvianočné svetelné mestečko.

Ako uviedli organizátori, druhý ročník akcie sa uskutoční počas piatich predvianočných víkendov, vždy od piatku do nedele, vo Včelárskej záhrade v čase od 16.30 do 20.00 h. „Desiatky tisíc svetielok sa v areáli Včelovina v Smoleniciach prvýkrát rozsvietia už počas nadchádzajúceho víkendu 24. až 26. novembra. Našu sériu podujatí, ktoré organizujeme počas celého roka, zakončíme práve počas blížiacich sa vianočných sviatkov. Návštevníci sa môžu tešiť na 18-metrový včelí tunel, ktorý zdobia tisícky malých svetielok, ale aj na množstvo iných svetelných atrakcií,“ informovali organizátori.

Prečítajte si tiež

Podujatie ponúkne program aj pre rodiny s deťmi. Najmenších návštevníkov pobaví hovoriaci úľ menom Ambróz, ku ktorému pribudlo aj nové kvarteto spievajúcich úľov. „Návštevníci sa môžu odfotiť pri strome života a magickú chvíľku zažijú pri kúzelnom strome prianí, kde si môžu napísať svoje vianočné želanie. Tradične nebude chýbať ani sedemmetrový stromček z 300 úľov, ktorý je najkrajší podvečer, keď žiari v medovožltej farbe,“ pripomenula spoluorganizátorka Klára Kudláčová.

Ako dodala, návštevníci podujatia sa môžu tešiť aj na úľ a jeho 2000 „medových“ kvapiek a na ďalšie svetelné inštalácie. Okrem vyzdobenej včelárskej záhrady sú pripravené aj stánky s občerstvením, ktoré ponúknu vianočnú kapustnicu, buchty, medovníky či horúcu medovinu, čokoládu a medovinový punč. Chýbať nebude ani Medová kaviareň s miestnymi tradičnými medovými koláčmi a nápojmi.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Podujatie Svetlo Noci Vianočnej v Smoleniciach
5
Galéria
Zdroj: Včelco Smolenice
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM