Dominika Handzušová Hokej

Trápenie trnavských hokejistov: Jedno zranenie vyliečime, ďalšie pribudne

Po piatkovom dueli s nevýraznými Pantermi si v nedeľu hokejisti Trnavy predohrali derby v Topoľčanoch. Naďalej sa im darí ako na hojdačke. Môžu za nestabilné výkony problémy s kádrom?

Ilustračný obrázok k článku Trápenie trnavských hokejistov: Jedno zranenie vyliečime, ďalšie pribudne
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Na náročný víkend sa Gladiátori v piatok naladili výhrou proti Považskej Bystrici. Po dvojzápasovom výpadku spôsobenom chorobou sa do brány vrátil Miro Hála. Hneď sa mu podarilo udržať čisté konto. Ďalším navrátilcom bol obranca Jozef Reho. Prvý zápas po dlhom období okorenil presnou trefou.

Káder nie je stopercentný

Návraty po zraneniach sú len malou náplasťou. Káder trnavských hokejistov totiž stále nie je úplne pokope. Len čo niekto vyzdravie, „zaľahne“ ďalší. A hoci teda teší návrat jedného z najlepších bekov, Trnava naopak v piatok prišla o dôležitého centra. Dávid Schmidt zápas nedohral po strete so Zlochom a čaká ho magnetická rezonancia.

Gladiátori pre pretrvávajúce problémy so zraneniami angažovali nové posily. Z juniorky Slovana napríklad dochádzajú dvaja reprezentační obrancovia – Michal Bílik a Michal Valjent. Obaja nie sú pre Trnavu celkom novými tvárami. Bílik je jej odchovancom a Valjent už dres s gladiátorom obliekal aj v uplynulej sezóne.

Po rozpustení Prievidze si dvaja tamojší útočníci našli nové pôsobisko práve v Trnave. Dravosť a chuť ukázal Tomáš Môcik, kondíciu ešte musí nabrať Matúš Budiak. „Bude chvíľu trvať, kým sa zapracujú, kým si zvyknú na naše nároky a spôsob, akým hráme. Spočiatku u nich vidieť herný výpadok, no myslím si, že budú prínosom. Podobné typy hráčov nám chýbajú,“ je s posilami spokojný tréner Trnavy Matej Ševčík.

Gól neznamená, že hrá dobre

Už v letnej príprave ho trápili problémy s chrbtom, no do ligy aspoň na september naskočil. Keď už sa zdalo, že to bude lepšie, na tréningu pri nácviku presilovky dostal pukom do nohy a opäť musel nútene pauzovať. Jeden z pilierov trnavskej obrany, Jozef Reho, svojmu tímu veľmi chýbal. Svoj návrat proti Považskej Bystrici oslávil, keď sa mu podarilo streliť gól. „Ono to nie je len o góloch. Jožo potrebuje popracovať na kondícii, natrénovať. Či hral dobre alebo nehral dobre, to sa nemeria počtom gólov, ktoré strelí. Myslím, že má ďaleko vyššie možnosti,“ skonštatoval po stretnutí tréner Ševčík.

Celkom spokojný so svojim výkonom nebol ani samotný Reho. „Bolo to dosť ťažké po tých dvoch mesiacoch. Nohy ešte nejdú, ako by mali. Cítil som sa úplne ako v lete, minimálne dva týždne to ešte bude, čo musím natrénovať,“ povedal po prvom zápase po dlhých dvoch mesiacoch. „S Považskou som tuším nemal ani jeden osobný súboj. Nie že by som sa vyhýbal. Keď prídu Michalovce alebo Bardejov, to bude iné,“ uvedomuje si Reho, že musí ešte zapracovať, aby bol opäť stopercentný.

Ako na hojdačke

Trnava v piatok porazila posledný tím tabuľky, Považskú Bystricu, 3:0. V nedeľu si predohrávala 34. kolo v Topoľčanoch (malo sa hrať 30.12.). Žochári jej vrátili ostatnú prehru identickým výsledkom – 4:1. V tabuľke tak nedošlo k žiadnym posunom, Gladiátori ostávajú na ôsmej priečke so stratou štyroch bodov na Senicu a náskokom deviatich práve pred Topoľčanmi.

V decembri čakajú trnavských hokejistov ďalšie náročné súboje. Doma postupne privítajú tri východniarske celky: v stredu 10. decembra Michalovce, týždeň na to 17. decembra Bardejov a napokon v nedeľu 21. decembra Prešov. Dvakrát vycestujú do Liptovského Mikuláša (štvrtok 11. decembra na súboj s Osemnástkou a 28. decembra s Eškou) a v piatok 19. decembra na nepríjemný ľad v Detve.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM