Lucia Lauková Správy

Trnava pripravuje obnovu kúpaliska v Kamennom mlyne: Čo by ste zmenili?

Mesto plánuje zrevitalizovať Kamenný mlyn. Chce poznať aj nápady a postrehy obyvateľov. Vyjadriť ich môžete v dotazníku.

Ilustračný obrázok k článku Trnava pripravuje obnovu kúpaliska v Kamennom mlyne: Čo by ste zmenili?
32
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Prírodné kúpalisko v Kamennom mlyne by sa mohlo dočkať obnovy. Trnavská samospráva pripravuje revitalizáciu celého areálu. Do projektu chce zapojiť aj verejnosť.

„Do zadania pre architektov, ktorí budú úpravu kúpaliska v Kamennom mlyne navrhovať, by sme radi zapracovali aj názory, postrehy a nápady občanov, aby výsledok dobre slúžil práve jeho návštevníkom,“ povedala Natália Nováková z referátu participácie Mestského úradu v Trnave.

Svoj názor môžete vyjadriť v online dotazníku do piatku 15. septembra 2023.

Prečítajte si tiež

Aj na kúpalisku

Dotazník je k dispozícii aj v papierovej forme, nájdete ho pri vstupe na kúpalisko. „Po vyplnení vhoďte tlačivo do schránky umiestnenej na bráne pri východe, mimo otváracích hodín kúpaliska ho môžete dať do zbernej schránky na radnici na Hlavnej 1 (každý deň medzi 7.00 a 20.00 h). Zber dát trvá takisto do 15. septembra,“ uvádza mesto.

„Dotazníku predchádzalo stretnutie na Trnavskom pikniku v septembri 2021, kde sme zbierali podnety od návštevníkov priamo v areáli kúpaliska. Zároveň sa tento projekt umiestnil na čele projektov, ktoré by sa podľa obyvateľov mali určite zrealizovať. Ukázal to participatívny proces s názvom Plánuj mesto –> posuň miesto, ktorý sme robili koncom minulého roka,“ pripomína Ivana Vidová referátu participácie.

Zámerom samosprávy je postupne zveľadiť všetky verejné priestory v Trnave. Od roku 2016 do tohto procesu zapája aj obyvateľov prostredníctvom participatívneho plánovania. Jeho súčasťou je aj zber podnetov zo strany obyvateľov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

FOTO: Letná sezóna na kúpalisku Kamenný mlyn
32
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM