Monika Hanigovská Rôzne

Trnavčania, predĺžený víkend je už tu: Tipy, kam sa oplatí vyraziť za relaxom

Vyraziť si na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob relaxu. Prinášame vám preto tipy na podujatia, ktoré odporúčame v Trnave a okolí zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania, predĺžený víkend je už tu: Tipy, kam sa oplatí vyraziť za relaxom
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Divadlo: Zmierenie alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch

29. apríla, od 18.00 hodiny, Divadlo Jána Palárika, Trojičné námestie 2

Nechajte sa zlákať divadlom. Trojdejstvová veselohra je osnovaná na dobrodružstve predstieranej identity, takmer ako v naivnej mydlovej opere. Vítanie mladého baróna Ľudovíta Kostrovického, potencionálneho ženícha sa deje vo výraznom erotickom napätí. Mladý barón si vymení rolu so svojim priateľom a predstiera, že je inžinier. Miluša spolu s grófkou vymyslia na mladých „žrebcov“ podobný úskok. Grófka je na obžinkovej slávnosti dievčaťom z ľudu a Miluša hrá rolu národneuvedomelej grófky. Falošná identita je v hre zdrojom viacerých komických výstupov a niekedy aj dobrodružných ľúbostných avantúr, ktoré napriek zdanlivo neriešiteľným konfliktom spejú k zmiereniu, ba až nezadržateľnému happyendu.

Blaho Uhlár a kolektív DISK: SOLITUDO

29. apríla, o 20.00 h v Divadelnom štúdiu DISK

Súbor DISK sa v pozmenenej zostave pokúša spoznať a zmapovať situáciu, v ktorej sa človek často ocitá – samotu. Pre niekoho je bolesťou, pre niekoho vykúpením. Sám môže byť človek na opustenom ostrove, ale aj uprostred ľudí. Samota môže spôsobiť psychickú traumu, ale aj regenerovať vnútro človeka. Rôzne pohľady na samotu sa herci pokúšajú vyjadriť dynamickými výstupmi, veľmi často s komickým až groteskným akcentom.

Pápež František: Modlite sa za mňa

30. apríla, o 17.30, Kino Hviezda, Paulínska 1

Nechajte sa zlákať zaujímavým príbehom. Keď teenager z Buenos Aires pocíti náboženské volanie, ešte netuší, že je to prvý krok, ktorý ho nakoniec privedie až do Vatikánu, kde sa stane hlavou katolíckej cirkvi. Mladá španielska novinárka Ana (Silvia Abascal) spoznala muža menom Jorge Mario Bergoglio (Darío Grandinetti) na konkláve v roku 2005, kde začalo ich priateľstvo, ktoré je nasiaknuté rovnakým teplom, dobrou náladou a múdrosťou, akou budúci pápež ohromil veriacich. Práve jej očami, začíname sledovať dlhú, ťažkú a dojímavú cestu Jorgeho Bergoglia. Otec Jorge, ako si vždy želal byť oslovovaný, používal svoju pozíciu arcibiskupa Buenos Aires, ako nástroj vzdoru voči korupcii a zneužívaniu zo strany vládnej diktatúry. Dal hlas tým, ktorí žiaden nemali: obetiam prostitúcie, otroctva a obchodu s drogami z chudobných štvrtí tohto hriešneho mesta. Príbeh sa uzatvára na konkláve v roku 2013, kde je jezuitský kňaz pochádzajúci z Južnej Ameriky, neočakávane zvolený za nového pápeža.

Retro sprievod obcou

30. apríla o 17.00, obec Borová

Neďaleko Trnavy, v obci Borová sa uskutoční naozaj netradičná akcia s názvom „Predprvomájový retro sprievod obcou“. V posledný aprílový deň si tak budeme môcť taktiež vychutnať zaujímavý sprievod o 17.00 hodine. Stretnutie je naplánované pred obecným úradom. Plánovaná akcia sa bude niesť v duchu retro oblečenia sedemdesiatich a osemdesiatich rokov. Sprievode sa budú mihať napríklad pionierske aj zväzácke košele, šatky, aj odznaky. Sprievodom sa budú ďalej niesť sovietske aj československé zástavy, transparenty, či samotné heslá. Stavanie mája sa uskutoční o 18.00 hodine. Nebude chýbať ani nefalšovaná Májová veselica. Tá sa bude konať v kultúrnom dome spomínanej obci.

Promenáda historických bicyklov 2017

1. máj od 13.30 do 16.00, Hlavná 1, Trnava

V našom meste sa uskutoční zaujímavá akcia a to zahájenie sezóny jazdou na historických bicyklov. Štart jazdy si budete môcť vychutnať o 13.30 z par­koviska pri Bernolákovej bráne v Trnave. Pričom zatlačiť si osobne do pedálov si môžu všetci majitelia bicyklov vyrobených do roku 1987. Ako ďalej organizátor akcie uvádza, ďalšou podmienkou je dobové oblečenie zodpovedajúce roku výroby bicykla. Trasa jazdy bude situovaná po uličkách starého mesta Trnava a jeho tesnej blízkosti. Dodržiavanie pravidiel cestnej premávky a dobrý technický stav bicykla by mal byť samozrejmosťou. Nenechajte si ujsť zaujímavú akciu, či už ako pozorovateľ alebo samotný účastník.

Kino: Circle

1. máj, o 17.30, Kino Hviezda, Paulínska 1

Napínavý triler The Circle natočený podľa knižného bestselleru Kruh od Davea Eggersa hovorí o tom, že ani vysnívaná práca snov nemusí byť tým, čím sa zdá na prvý pohľad. A presne to zisťuje hlavná hrdinka Mae Hollandová (EMMA WATSON), ktorá získa miesto v najsilnejšej internetovej spoločnosti Circle uskutočňujúcej podozrivé bankové operácie a iné transakcie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM