han Rôzne

Trnavská nemocnica má novinku: Na onkológii otvorili novú infúznu sálu, FOTO

Fakultná nemocnica (FN) Trnava otvorila v utorok v priestoroch ambulantného traktu onkologickej kliniky novú infúznu sálu.

Ilustračný obrázok k článku Trnavská nemocnica má novinku: Na onkológii otvorili novú infúznu sálu, FOTO
4
Galéria

Rekonštrukcia bývalých skladových priestorov a vybavenie novej sály sa podľa riaditeľa Vladislava Šrojtu niesla v znamení finančnej podpory viacerých sponzorov z Trnavy. Cena diela je vyše 20-tisíc eur.

V novej sále pacientom aplikujú infúznu liečbu chemoterapiou, tiež biologickú liečbu a liečbu súčasnými i inovatívnymi liekmi. Infúzne podávanie zaručuje podľa prednostu kliniky Mariana Streška presnejšie dávkovanie, vyššiu rýchlosť a bezpečnosť. „Hlavne zvýši komfort pacientov,“ uviedol. Sála má moderný vzhľad.

„Zároveň poskytuje dostatok intimity, ktorá je pre onkologických pacientov nesmierne dôležitá. Sú tam štyri špeciálne infúzne kreslá, pretože podávanie liečby trvá do jednej do štyroch hodín,“ informoval prednosta.

Je presvedčený, že zlepšenie a skultúrnenie prostredia bude mať priaznivý dosah na liečbu a najmä na jej výsledky.

Modernizácia kliniky

Prednosta doplnil, že sa snažia, aj vďaka sponzorskej podpore, na etapy prebudovávať a modernizovať celú kliniku, čo sa postupne aj darí. Naposledy pred rokom odovzdávali v spolupráci s Alianciou Nie rakovine pacientsku poradňu. „Teraz je pred nami cieľ zveľadiť aplikačné miestnosti,“ doplnil Streška.

Podľa riaditeľa FN bolo vďaka úsiliu prednostu doteraz preinvestovaných na inovácii priestorov kliniky už niekoľko stotisíc eur. „Práce budú prebiehať naďalej, rozvoj kliniky má plnú podporu vedenia nemocnice aj samotná FN bude do jej ďalšieho rozvoja investovať. Ideme prerábať sociálne zariadenia, do vyše 100 rokov starej budovy teraz pripravujeme inštaláciu nového výťahu,“ doplnil Šrojta.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Témy, ktoré sú aktuálne na PRETRASE

Nová infúzna sála v trnavskej nemocnici
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM