Monika Hanigovská Rôzne

Trnavský kraj bojuje: V ankete České a slovenské stavby storočia máme štyri unikáty

Projekt České a slovenské stavby zaradil do súťaže aj štyri unikáty z Trnavského kraja. Dve sú priamo z Malého Ríma. Hlasovať je možné do polovice septembra.

Ilustračný obrázok k článku Trnavský kraj bojuje: V ankete České a slovenské stavby storočia máme štyri unikáty
Foto: Dominika Handzušová

V ankete s názvom České a slovenské stavby storočia 1918 – 2018 bojujú aj stavby z Trnavského kraja. Súťaž je súčasťou projektu k oslavám 100. výročia spoločného štátu Čechov a Slovákov. V súťaži bojuje dokopy 66 stavieb z Česka a 34 zo Slovenska.

Trnavu zastupuje Mestský vodojem Trnava architekta Emila Belluša a City Arena Trnava – Multifunkčný komplex.

Tamojší projekt zhodnotil trnavskú vodáreň ako areál s jedinečným nadzemným vodojemom, ktorá sa zaraďuje k najvýznamnejším dielam a technickým pamiatkam slovenskej architektúry.

Do hľadáčiku sa dostala aj spomínaná City Arena Trnava – Multifunkčný komplex. „Vybudovaním multifunkčného komplexu CITY ARENA získala nielen Trnava, ale aj Slovensko najmodernejší futbalový štadión, ktorý spĺňa náročné kvalitatívne a technické parametre Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) i Európskej futbalovej únie (UEFA),“ a ako ďalej dodáva projekt České a slovenské stavby, spolu s nákupným centrom predstavuje tento komplex pre Trnavu historicky najväčšiu investíciu v segmente občianskych stavieb a v čase jeho dokončenia išlo zároveň o najväčšiu pozemnú stavbu na Slovensku.

Štvorku stavieb v rámci Trnavského kraja dopĺňa vodné dielo Gabčíkovo a kolonádový most v Piešťanoch.

Zahlasovať za svojho favorita môžete priamo na stránke www.stavbystoleti.cz. Každý hlasujúci má k dispozícii maximálne 10 hlasov, pričom z každej stavby môže dať 1 až 10 hlasov. Hlasovať bude možné do 15. 9. 2018. Výsledky hlasovania budú oznámené na stavebnom veľtrhu FOR ARCH.

Aj ďalšie slovenské stavby

O priazeň sa uchádzajú aj ďalšie slovenské stavby. Mohyla Generála M. R. Štefánika na Bradle, obytný súbor Avion Bratislava, budova Manderla Bratislava, visutá lanovka Skalnaté pleso – Lomnický štít, sanatórium Vyšné Hágy, Most SNP a napríklad aj Slovenský rozhlas.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM