Monika Hanigovská Rôzne

Trnavský piknik tak ako ho nepoznáme: Trendové plavidlo, rytierske hry aj gastro zážitky

Zažite neobyčajný chvíle v našom meste. Trnavský piknik pripravil množstvo lákadiel. Pozrite sa na ne spolu s nami.

Ilustračný obrázok k článku Trnavský piknik tak ako ho nepoznáme: Trendové plavidlo, rytierske hry aj gastro zážitky
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Trnava pozýva na Trnavský piknik, ktorý sa uskutoční v Kamennom Mlyne a to 21. mája. Akcia odštartuje už o 13.00 hodine a bude ukončená o 20.00 hodine. Tohtoročný májový piknik prinesie hneď niekoľko nevšedných lákadiel.

Ako uvádza radnica na svojom webe, základnou pohnútkou k vzniku takýchto piknikových akcií bola snaha o podnietenie obyvateľstva k stretávaniu sa a oživeniu verejných priestorov. Mesto už teraz prezradilo viac o tom, ako to bude vyzerať na Trnavskom pikniku. Pričom mesto počíta aj s vodnou plochou.

„Niektoré miesta mali Trnavčania „zaškatuľkované“ ako nepoužiteľný priestor a odrazu vďaka podujatiu Trnavský piknik tieto priestory objavili nanovo – Ružový park, Botanickú záhradu či park pri Kalvárii," uvádza mesto Trnava.

„Tento rok chceme rozšíriť ponuku týchto miest, preto sme sa rozhodli pripraviť piknik v priestoroch kúpaliska Kamenný mlyn. Tento veľkorysý priestor ponúka prírodnú scenériu aj vodnú plochu, ktorá sa špeciálne na toto podujatie napustí,“ informuje ďalej radnica o svojom pláne.

Príbeh rytiera

Návštevníci takéhoto pikniku sa môžu tešiť na množstvo lákadiel. Bude sa zabávať, spievať, hrať, súťažiť, či ochutnávať. Hudobný program sa bude niesť ženským vystúpením Paper Moon Trio. Pričom sa Trnavčania môžu tešiť aj na tradičnú súťaž o najlepší trnavský koláč.

Ani najmenší návštevníci neobídu naprázdno. Pre piknikujúce detváky si organizátori pripravili predstavenie s názvom Príbeh rytiera ale aj rôzne zábavné rytierske hry v podaní divadla Teáter Komika. Detské nôžky môžu navštíviť aj detský kútik. Na pikniku nájdete aj spoločenské hry.

Trendové plavidlo aj gastrozážitky

Pre odvážnejších bude nachystané plavidlo – Paddleboard, kde si vyskúšate a naučíte sa základné pravidlá jeho používania. Ako uvádza ďalej organizátor akcie, pre odvážnejších pripravili „race sprint“, pričom pri tomto športe odporúčajú si so sebou zobrať aj náhradné oblečenie.

Na svoje si prídu aj mlsné jazýčky. Osviežiť sa budete môcť zmrzlinami, či rôznymi zaujímavými nápojmi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM