Lucia Lauková Futbal Šport

Trnavu čaká RIZIKOVÝ futbalový zápas: Niektoré ulice budú dočasne UZAVRETÉ

Polícia sa pripravuje na rizikový futbalový zápas v Trnave. Spartak privíta na domácej pôde ŠK Slovan Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Trnavu čaká RIZIKOVÝ futbalový zápas: Niektoré ulice budú dočasne UZAVRETÉ
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

V nedeľu 22. októbra o 17.30 sa na Štadióne Antona Malatinského v Trnave odohrá zápas medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava.

Na bezpečnosť v uliciach bude dozerať polícia. „Veliteľ bezpečnostných opatrení vzhľadom k tomu, že organizátor označil zápas ako rizikový, rozhodol o navýšení počtu policajtov, ktorí budú v uliciach mesta dohliadať na dodržiavanie verejného poriadku,“

Prečítajte si tiež

Uzavreté ulice

V súvislosti s presunom a pohybom fanúšikov hosťujúceho tímu budú úplne uzavreté ulice Kollárova, od križovatky s ulicami Hospodárska a Dohnányho až po vjazd do podzemných garáží nákupného centra, Športová a Rázusova.

Predpokladaný čas uzavretia ulíc je o 15:00 h.

„Ulice budú uzavreté až do ukončenia bezpečnostných opatrení, o ktorom polícia rozhodne podľa aktuálnej bezpečnostnej situácie. Upozorňujme, že najmä počas presunu a pohybu fanúšikov môže dôjsť aj k iným dopravným obmedzeniam v meste,“ konštatuje polícia.

Polícia tiež, žiada fanúšikov oboch tímov, ale aj všetkých obyvateľov mesta, aby rešpektovali pokyny polície, nevyvolávali medzi sebou konflikty a zdržali sa akéhokoľvek nešportového správania, či už priamo na štadióne alebo aj mimo neho.

Trest za výtržnosti

Výtržnosti by si fanúšikovia mali podľa polície dobre rozmyslieť. Riskujú vysokú pokutu aj väzenie. „Vzhľadom k tomu, že zápas je označený ako rizikový, sa tresty pre výtržníkov zvyšujú na dvojnásobok. Maximálna výška pokuty je v blokovom konaní až tisíc eur,“ pripomínajú policajti.

V prípade, ak sa osoby dopustia trestného činu, môže im hroziť aj strata slobody. „Navyše im zostane zápis v registri trestov. Zároveň im súd môže uložiť zákaz vstupu na akékoľvek kultúrne, spoločenské a športové podujatia. Ak tento zákaz osoby porušia, dopúšťajú sa tým ďalšieho trestného činu,“ vymenúva polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM