Kultúra

V Bohuniciach prejavia úctu zosnulému hudobníkovi: Koncert aj odhalenie Anjela hudby

Festival Countryfest Bohunice, ktorý sa konal v júli, organizátori predčasne ukončili pre náhly kolaps gitaristu a speváka Karla Mrkvičku zo skupiny Taxmeni z Českej republiky.

Ilustračný obrázok k článku V Bohuniciach prejavia úctu zosnulému hudobníkovi: Koncert aj odhalenie Anjela hudby
Foto: Ľubomír Hudačko

Po tejto udalosti trvalo len pár dní a organizátori a účinkujúci našli spoločnú cestu k dôstojnému ukončeniu prerušeného festivalu. Spomienkovým Koncertom pre Karla, ktorý sa uskutoční v sobotu 16. septembra, chcú spolu s návštevníkmi prejaviť úctu zosnulému hudobníkovi.

Počas podujatia odhalia drevenú sochu Anjel hudby od rezbára Juraja Kapuša. Socha je, ako za organizátorov festivalu informoval Marián Bugár, vysoká 1,9 metra a bude umiestnená na pódiu. Autor diela stvárnil anjela v jednej ruke držiaceho gitaru a druhou, otočenou k ľuďom, rozdáva dobrú energiu a zároveň pozýva, aby sa ho dotkli. „Oči má privreté, čo znásobuje efekt pokoja a dobrej nálady pri počúvaní hudby,“ opísal sochu Kapuš.

Na koncerte vystúpia skupiny Neznámi, Taxmeni, Kamelot, Bystrík banda a Slniečko. Moderátorom koncertu je Martin Chyno Chynoranský. Vstupenky a identifikačné náramky z tohtoročného Countryfestu zostávajú v platnosti aj pre tento koncert, pre ostatných záujemcov bude vstupné symbolické.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM