Monika Hanigovská Rôzne Správy

V Trnave by mohol vyrásť veľký obchod s nábytkom: Investícia za 4 milióny eur

V Trnave sa črtá výstavba nového domu nábytku. Objekt by si ukrojil vyše 5-tisíc metrov štvorcových. Navrhovaná činnosť je v súlade s územným plánom mesta Trnava.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave by mohol  vyrásť veľký obchod s nábytkom: Investícia za 4 milióny eur
Zdroj: TASR

Trnava sa pravdepodobne rozrastie o ďalší nábytkársky obchod. Navrhovaná strana, ASKO Invest Slowakei má v pláne vybudovať moderné obchodné zariadenie na predaj nábytku, ktoré by nadväzovalo na existujúcu a rozvíjajúcu sa obchodno-priemyselnú zónu mesta Trnavy.

Trnavské ASKO by vyrástlo v lokalite Od Zavarského, Zóna „Retail Park Trnava“. Navrhovaná činnosť je v súlade s územným plánom mesta Trnava. Investičný zámer tamojšej spoločnosti je aktuálne v štádiu posudzovania príslušnými úradmi a inštitúciami.

Čiastočne dvojpodlažný objekt

„Objekt je navrhovaný obdĺžnikového pôdorysu so zaoblenými rohmi, celkového rozmeru 86,3×63,7m,so zastrešením plochou strechou. Obvodový plášť bude tvorený sendvičovými lakovanými panelmi vo farbe striebornej,“ stojí v zámere nábytkárskej spoločnosti.

Ako sa ďalej píše v dokumentoch, nový objekt je čiastočne dvojpodlažný – obchodná plocha a zázemie bude dislokované v dvoch podlažiach, skladové plochy sú v jednopodlažné halové časti objektu. Celková predajná plocha si vyžiada približne 5 520 m2.

Prácu v takomto komplexe by si malo nájsť priebežne 16 zamestnancov. Súčasťou stavby sú príslušné technologické miestnosti, inžinierske siete, spevnené plochy, parkovacie miesta.

Najbližšie k Modranke

Areál navrhovanej činnosti „ASKO“ by bol umiestnený cca 1500m od najbližšej zastavanej obytnej zóny na ulici Nobelova a Vlárska, 2000 m od miestnej časti Modranka, v dostatočnej hygienickej vzdialenosti. Spoločnosť nepredpokladá rušivý vplyv na obyvateľov týchto častiach mesta.

Celkové odhadované investičné náklady navrhovanej činnosti si vyžiadajú 4 000 000 eur. Investor plánuje začať s výstavbou na začiatku roka 2019, pričom ukončenie plánuje ku koncu roka 2020.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM