Lucia Lauková Správy

V Trnave čoskoro otvoria novú PLAVÁREŇ: Slúžiť bude študentom aj verejnosti, FOTO

Nová plaváreň Materiálovotechnologickej fakulty v Trnave je hotová. Kedy ju otvoria?

Ilustračný obrázok k článku V Trnave čoskoro otvoria novú PLAVÁREŇ: Slúžiť bude študentom aj verejnosti, FOTO
4
Galéria

Plaváreň Materiálovotechno­logickej fakulty Slovenskej technickej univerzity so sídlom v Trnave (MTF STU) slúžila plavcom viac ako 50 rokov. „Plaváreň bola dejiskom významných plaveckých pretekov, tréneri v nej vychovali plavcov, ktorí reprezentovali Slovensko aj na významných medzinárodných podujatiach,“ pripomína MTF.

Športovisko bolo po rokoch v havarijnom stave a modernizácia bola nevyhnutná. Generálna rekonštrukcia objektu sa začala v auguste 2022. Ako nás informoval 1. prodekan fakulty Pavol Tanuška, práce sú už ukončené.

„Už sa realizujú len pripomienky z procesu kolaudácie,“ prezradil prodekan. Modernizáciou prešla bazénová hala, technické priestory aj príslušenstvo.

Prečítajte si tiež

Termín otvorenia

Presný termín otvorenia podľa Tanušku zatiaľ dohodnutý nie je. „Všetko záleží ako bude prebiehať proces kolaudácie. Je vysoko pravdepodobné, že v prvej polovici októbra by sa mohlo plávať,“ dodal Tanuška.

Potvrdil, že plaváreň bude sprístupnená aj pre verejnosť. V prvej etape by to mal byť víkend, ostatné dni budú plaváreň využívať študenti STU, plavecký klub MTF STU ako aj plavecké kurzy pre deti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Plaváreň STU v Trnave počas rekonštrukcie
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM