Rôzne

V Trnave pripravujú zaujímavý festival YouTopia: Hľadajú NAJLEPŠIE videoklipy

Festival digitálnej kultúry YouTopia napíše piaty ročník. Zameriava sa na to najlepšie a najpozoruhodnejšie zo sveta slovenského internetu.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave pripravujú zaujímavý festival YouTopia: Hľadajú NAJLEPŠIE videoklipy
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Festival digitálnej kultúry YouTopia, ktorého piaty ročník sa v Trnave uskutoční v septembri, opätovne vyhlásil súťaž o Najlepší slovenský videoklip.

Hodnotiť ich budú odborníci

Prihlasovať sa možno do 21. júla, videoklipy bude hodnotiť porota zložená z odborníkov v oblasti filmu, hudby a kultúry. Informovala o tom za organizátorov Petra K. Adamková.

YouTopia sa v Trnave koná od roku 2019. „Zameriava sa na to najlepšie a najpozoruhodnejšie zo sveta slovenského internetu. Digitálna kultúra zažíva svoj najväčší rozkvet a práve vďaka virtuálnym sieťam si videoklipy začali žiť vlastným životom,“ uviedla Adamková.

Základné podmienky

Súťaž slovenských videoklipov prináša ocenenie pre tvorivý tím na čele s režisérom, ktorý stojí za kreatívou a celou tvorbou videoklipu. Aby mohol byť videoklip do súťaže zaradený, musel byť v čase od 1. júla 2022 do 30. júna 2023 zverejnený na niektorej z online streamovacích platforiem a nesmie mať viac ako 10 minút.

Podrobnosti sú na webovej stránke festivalu. Ocenené videoklipy budú vyhlásené počas slávnostného festivalového galavečera v sobotu 23. septembra. Z predchádzajúcich ročníkov si ocenenie odniesli režisér Adam Rohál, americká režisérka Jay Walker, a tiež Matej Mihályi.

Festival organizuje kultúrne centrum Malý Berlín spolu s priestorom súčasnej kultúry Nádvorie v Trnave. Pripravuje workshopy, koncerty známych spevákov rapovej, trapovej či elektronickej scény, diskusie s autormi virálnych klipov a videoremixov či prednášky o aktuálnych internetových javoch. Z verejných zdrojov festival podporili Fond na podporu umenia a mesto Trnava.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM